Inzicht nieuws: wat maakt bewust persoonlijke groei nu zo belangrijk?

Inzicht nieuws: wat maakt bewust persoonlijke groei nu zo belangrijk?

De eerste twee maanden van 2017 zitten er alweer op. Meerdere opleidingen en masterclasses zijn gestart en veel bekende én nieuwe klanten zijn enthousiast aan de slag gegaan met onze werkwijze. En dat is mooi!

Wat maakt bewust persoonlijke groei nu zo belangrijk? De essentie ligt in het maken van bewuste keuzes vanuit zelfmanagement en zelfsturing, met balans tussen hoofd en hart, waarbij emoties signalen zijn van onvervulde behoeften en niet leidend hoeven te zijn in gedrag en gedachten. Dit inzicht is relatief makkelijk uit te leggen, echter het is voor veel mensen een stuk lastiger om de essentie ervan intrinsiek te ervaren, zoals wij in de dagelijkse praktijk merken. Een groot deel van onze klanten heeft het bijvoorbeeld allemaal prima voor elkaar in het leven op zowel sociaal, zakelijk als financieel vlak. Een directe noodzaak om te werken aan bewustwording is er vaak niet. Of lijkt er niet te zijn. 

Maar eenmaal bewuster geworden dat er ontwikkeling mogelijk is, op persoonlijk of zakelijk vlak, ontstaat de behoefte aan inzicht. Inzicht in zichzelf, in anderen, in patronen in eigen of andermans gedrag, in de werkelijke redenen achter emoties én de behoefte naar de weg om vanuit bewustwording meer autonomie te ontwikkelen op denk, gevoels- en gedragsniveau. Dit proces gaat verder dan de eerste neiging om iets op te willen lossen met allerlei praktische vaardigheden. En het gaat verder dan het opdoen van sec nieuwe ervaringen of uitdagingen. 

Nieuwe ervaringen brengen een gevoel van vervulling, adrenaline en energie maar brengen niet automatisch een verdieping in bewustzijn of leiderschap. Bewust persoonlijke groei overstijgt het moment waarop blijkt dat iets niet meer werkt, overstijgt het kijken naar wat er buiten jou om gebeurt. Onze werkwijze helpt je te kijken naar jou, jouw eigenheden, de patronen in jouw leven en de mogelijkheden die je hebt om te groeien. Is dat handig? Wij denken van wel. Vooral als je zowel privé als zakelijk wilt (door)groeien. Hoe we bewust persoonlijke groei realiseren? Kom langs en laat je verrassen!

Hartelijke groet,

Desirée

Lees hier de volledige nieuwbrief

 

Heb je de voorgaande edities van Inzicht nieuws nog niet ontvangen?

Je kunt ze teruglezen door op onderstaande links te klikken.


Wil je Inzicht nieuws in de toekomst per e-mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief