Jaap de Knegt

Jaap heeft een technische achtergrond en is binnen Inzicht werkzaam als docent, trainer en coach. Hij heeft een jarenlange ervaring als ingenieur en projectleider en heeft een heldere visie hoe als mens en professional succesvol te zijn binnen het technische werkveld en daarbuiten. Succesvol zijn is het maximale uit jezelf halen door jezelf te kennen en vanuit dit bewustzijn weloverwogen keuzes te maken en in verbinding met de ander te blijven. Hij heeft een nooit aflatend enthousiasme, weet snel inzicht te verkrijgen in complexe situaties en weet de meest ingewikkelde vraagstukken begrijpelijk te maken. In groepen is hij de verbindende factor zonder de confrontatie te mijden.

Jaap is opgegroeid in de omgeving van Rotterdam. Zijn eigen visie op de invulling van opleidingen en trainingen maakte dat hij uitgedaagd werd zelf de handschoen van het trainen en coachen op te pakken. Een uitdaging die hij voor zijn gevoel niet kon laten liggen. Naast het geven van trainingen, opleidingen en intervisies van teams is hij o.a. ook werkzaam als docent van diverse vakinhoudelijke opleidingen.

Binnen Inzicht vervult Jaap de rol van trainer en coach in diverse verandertrajecten binnen zowel profit- als non-profit organisaties. Daarnaast geeft hij communicatie-, feedback- en projectmanagement trainingen, begeleidt hij intervisies en teamtrajecten en is hij docent van (coach)opleidingen.

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Jaap de Knegt:

Joyce Leusveld

Coördinator marketingcommunicatie

Als mensen aan mij vragen hoe ik mijn opleiding tot professioneel coach heb ervaren, dan geef ik aan dat het een leuke, bijzondere, confronterende en intensieve ontdekkingsreis is geweest. Een reis waarin in mijzelf op 36-jarige leeftijd beter heb leren kennen.  Hoe bijzonder is dat! De docenten van Inzicht en ook de andere coaches in opleiding hebben o.a. door te luisteren, te spiegelen, te confronteren, te supporteren mij... Lees verder »

Martijn Deurloo

Afdelingshoofd Planning en Control

Systemisch coachen is voor mij wederom een hele mooie opleiding geweest met weer vele inzichten in mijzelf en nieuwe technieken om mee te nemen als coach. Na de basis opleiding Professional Coach en de masterclass Coachen op kern-emoties heb ik systemisch coachen gedaan. Echt een hele mooie opleiding om zo meer zicht te krijgen op systemen, binnen jezelf, het gezin van oorsprong en wat het effect is van mijn gedrag binnen andere systemen... Lees verder »

Petra Remmelzwaal

Teamleider facilitaire diensten

Rond oktober 2018 bereikte ik het eind van een coachtraject bij Inzicht, als het gevolg van een uitdagende situatie op mijn werk. Door de wijze van coaching van Wendy Westerveld ontstond er een interesse bij mij voor het coachvak. Dus begon ik in maart 2019 de opleiding tot professioneel coach en heb deze in januari 2020 succesvol afgerond.  Naast dat deze opleiding mij heeft ontwikkeld om professioneel te kunnen coachen,... Lees verder »

Danielle van Weert

Teamleider

Ik ben de opleiding gestart in september 2017 vanuit het doel om coach te worden bij mijn huidige werkgever. Ik heb voor Inzicht gekozen vanwege de combinatie van aandacht voor je eigen proces en het aanleren van technieken en vaardigheden. En wat ben ik hier blij mee! Ik ben inderdaad als persoon en als professional enorm gegroeid.  De trainers bij Inzicht hebben heel goed oog voor wat er gebeurt in de groep en bij het individu.... Lees verder »

Lidewij ten Kate

Docent

Toen ik startte met het zoeken naar een coach opleiding had ik twee uitgangspunten: mijzelf beter leren kennen voor persoonlijke ontwikkeling en kennismaken met coaching en de verschillende “coachstijlen” . Met als doel coaching in mijn klas of bij projecten. De keuze voor Inzicht was voor mij gebaseerd op het feit dat het voor mij een allround opleiding is met de mogelijkheid om daarna aan te sluiten bij de NOBCO. Allround door... Lees verder »

Wessel Nijholt

Young Professional - projectmedewerker jongeren

Afgelopen april 2019 t/m januari 2020 heb ik de post-HBO Registeropleiding tot Professional coach gevolgd bij Inzicht. Daar heb ik enorm veel geleerd. Over mijzelf, over anderen en over het vak coaching. Van tevoren heb ik kritisch gekeken welke coachopleiding ik wilde volgen, aangezien er velen zijn. Uit die veelvoud van coachopleidingen, heb ik Inzicht gekozen vanwege hun kwaliteit, geaccrediteerde opleiding en persoonlijke insteek. Mijn... Lees verder »

Ellen Heikamp

Register arbeidsdeskundige

De coach opleiding is een verrijking geweest voor zowel mijn eigen leven als voor het omgaan met anderen. Ik heb beter leren kijken naar mezelf en afstand genomen van het oordelen over mezelf en over anderen. Voor persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding was veel aandacht. De trainers spelen hierin een grote rol. Ik heb persoonlijk veel aan Yvonne te danken, de aandacht, feedback en een persoonlijk gesprek hebben mij verder geholpen. De... Lees verder »

Adriaan Haasnoot

Scientist / Head QC Laboratory

Wil jij ook gaan coachen en even een coachopleiding erbij doen omdat dat lekker op je linkedin staat? Stop dan met lezen en zoek wat anders. Wil jij jezelf beter leren kennen vanuit de motivatie met de ander 'mee te lopen' bij de ontwikkeling van zichzelf? En ben je niet te beroerd om de ander niet te ontzien? En vooral: ben je bereid jezelf daarvoor overhoop te halen en te incasseren om daarvan te groeien? Dan is de deze opleiding... Lees verder »

Jeffrey Zwinkels

Professioneel coach

Mijn eerste ervaringen met Inzicht deed ik op toen ik in mijn werk met een door Inzicht opgeleid coach aan de slag ging met bewustwording van mijn gedrag, houding en communicatie. Confronterend en tegelijkertijd enorm boeiend. Zo boeiend zelfs dat ik er mijn werk van wilde maken. In eerste instantie koos ik voor een coachopleiding elders, maar wist dat er een moment zou komen dat ik me alsnog zou melden bij Inzicht. Dat moment kwam vorig... Lees verder »

Celia Groenewege

Administratief medewerkster

De Registeropleiding tot Professional Coach bij Inzicht is, wat mij betreft, de opleiding die iedereen zichzelf cadeau zou mogen doen. Een enerverende reis; intensief, verwarrend op z’n tijd, confronterend en bovenal zeer leerzaam.  Een ontdékkingsreis in zowel mijn persoonlijke ontwikkeling als die in mijn rol van coach, waarbij naarmate de tijd verstreek, steeds meer zichtbaar werd hoe deze twee processen met elkaar verweven... Lees verder »

Robert Verhoef

Teamlead - E&I | Commissioning | Safety

De trainers van Inzicht waar ik mee gewerkt hebt zijn stuk voor stuk professionals met ieder een eigen specialiteit. Gedurende de Learning Track Effectief en Bewust Leiderschap heb ik mogen ervaren hoe zij in enkele maanden tijd verbluffende resultaten weten te boeken bij hun cursisten als het gaat om persoonlijke groei door middel van zelfbewustwording. Hun aanpak is messcherp, confronterend, soms pijnlijk maar vooral bijzonder effectief. De... Lees verder »

Marjet van Arkel

Life coach

De masterclass systemisch coachen vond ik een waardevolle aanvulling op de basis opleiding en de masterclass kernemoties. Door naar het systeem te kijken ga je kijken naar de context, de oorsprong van gedrag. Door inzicht te krijgen in mijn eigen systeem ontdekte ik hoe systemen op elkaar reageren. Niet alleen mensen binnen een relatie reageren op elkaar maar al het gedrag en alle reacties komen voort uit een systeem, soms al generaties lang. Ik... Lees verder »

Marjolijn Bornebroek

Neuroloog / somnoloog

Na de positieve verhalen van mijn partner (ondernemer) besloot ook ik de kans te grijpen om met Inzicht en Jasper kennis te maken toen er via Entrepreneurs Organization NL de mogelijkheid van een Partner Programma werd geboden. Met de behoefte aan bewuster contact met mijn gevoelens begon ik aan het programma. Met “gemengde" gevoelens denk ik terug aan deze Partner Track. Deze heeft mij zeer snel en op direct, confronterende wijze... Lees verder »

Leen de Bruyne

Entrepreneur

Ik heb het voorrecht gehad om de 1-jarige opleiding tot coach te mogen volgen bij Inzicht. Na 9 jaar full speed ondernemen, was ik toe aan een grondige reset. Ik was uitermate vermoeid, emotioneel afgestompt en volledig uit balans. Aan het einde van de opleiding ben ik een nieuwe versie van mezelf geworden en daar ben ik erg blij mee. Gedurende het jaar ben ik me enorm bewust geworden van mijn eigen overlevingstrategieën,... Lees verder »