Roderick Timmermans

Roderick heeft jaren geleden de keuze gemaakt om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van bewustwording in organisaties. Hij heeft een financieel bedrijfskundige achtergrond en jarenlange ervaring als directeur, adviseur, coach en diverse leidinggevende functies.

Hij weet altijd met een zeker gemak verbinding te maken tussen dat wat er speelt in een organisatie en dat wat er nodig is om te komen tot een resultaatgerichte organisatie. Op een inspirerende en ontspannen wijze heeft hij een duidelijke visie op coachend leiderschap.

Na verschillende werkzaamheden in de financiële wereld is hij via de horeca terecht gekomen in de inkoop consultancy. Door zijn intrinsieke drive om mensen te motiveren en te inspireren en snel vernieuwingen door te voeren maakte hij een snelle groei door als professional. Als directeur zette hij in op houding & gedrag en de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap binnen organisaties met als effect een hogere mate van taakvolwassenheid bij de medewerkers. Hier kwam ook zijn passie voor coaching naar boven.

Roderick begeleidt trajecten die gericht zijn op samenwerking, communicatie en leidinggeven, waarbij het gaat om anders leren denken en doen. Zijn kracht is zien wat er nodig is om de vertaalslag naar de werkvloer te kunnen maken en mensen onderling te verbinden. Daarnaast maakt hij tijdens individuele coachsessies professionals bewust van eigen drijfveren die de ambities van de organisatie versterken.

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Roderick Timmermans:

Evelyn Hille

Account Director

Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak heeft de training Effectief en Bewust Leiderschap veel impact op me gehad. Het is mooi om met een groep op een gezamenlijke ontdekkingsreis te gaan en mét hen inzicht te krijgen in jezelf en in het gedrag dat je inzet. Vaak confronterend, altijd inspirerend. Als ik terugkijk heeft er een enorme verandering plaatsgevonden waar ik dankbaar voor ben. Zo heb ik mijn Cirkel van Invloed kunnen duiden en... Lees verder »

Ozur Dogan

Functioneel Applicatie Beheerder

Ik adviseer iedereen om een persoonlijke coachtraject te volgen bij Inzicht. De ervaring die ik heb opgedaan met Roderick neemt niemand mij af. Tijdens de coaching is mijn huidige gedrag onder de loep genomen. Hierdoor heb ik meer zelfkennis opgebouwd. Sinds het traject merk ik ook dat ik alles met meer gevoel en aandacht uitvoer. Dit zorgt voor zoveel meer energie en leven. Ik ben bewuster geworden in wat en waarom ik het doe. Het is een... Lees verder »

Jeffrey Zwinkels

Professioneel coach

Mijn eerste ervaringen met Inzicht deed ik op toen ik in mijn werk met een door Inzicht opgeleid coach aan de slag ging met bewustwording van mijn gedrag, houding en communicatie. Confronterend en tegelijkertijd enorm boeiend. Zo boeiend zelfs dat ik er mijn werk van wilde maken. In eerste instantie koos ik voor een coachopleiding elders, maar wist dat er een moment zou komen dat ik me alsnog zou melden bij Inzicht. Dat moment kwam vorig... Lees verder »

Hian Li Ko

Advocaat

Ik heb sinds 1 november 2015 mijn eigen advocatenkantoor met drie vrouw personeel. Het leek me voor mijn team en mijzelf een goed idee als ik mijn leiderschap verder ging ontwikkelen. Vanuit die insteek ben ik eerst een coachtraject gestart bij Jasper Vreugdenhil. Van daaruit ben ik de Learning Track Effectief en Bewust Leiderschap (EBL) ingerold. Wat ik bij EBL vooral heb geleerd, is om terug te gaan naar mijn gevoel en te handelen vanuit... Lees verder »

Sander Kleiweg

Co Owner Optiek Nouveau B.V.

De Learning Track EBL heeft mijn kijk op mijzelf als mens en als ondernemer, en daarmee mijn kijk op de wereld om mij heen positief verandert. De winst voor mij is dat ik heb geleerd te kijken naar waarom ik bepaalde keuzes maak en waarom ik bepaald gedrag inzet binnen diverse contexten. Ik heb mogen leren vertragen en beter leren luisteren. Vaak maakte ik keuzes of nam ik beslissingen omdat het in mijn... Lees verder »

Hans Dussel

Hoofd Concern Inkoop

Ik ben na de zomer van 2016 met Roderick een coachtraject gestart. Ik had een baan met veel druk en spanning en was langzamerhand steeds meer in mezelf gekeerd en met mijn (negatieve) gedachten in kringetjes aan het lopen. Niet meer zo effectief als hiervoor en niet in staat zelf het patroon te doorbreken. Na de coachsessies had ik meer inzicht in mijn drijfveren, mijn gedrag en achterliggende patronen. In deze fase heb ik het vertrouwen in... Lees verder »

Michael Colijn

Sales & Marketing

De Learning Track Effectief en Bewust Leiderschap wil ik aan iedereen aanbevelen. Nadat mijn werkgever een track gevolgd had bij Inzicht kreeg ik ook deze mogelijkheid. De learning track heeft mij ontzettend veel inzicht in mijn eigen (onbewuste) gedrag gegeven. Tevens heeft het mij geleerd in verbinding te komen en te blijven met mijn eigen gevoel en van daaruit met mijn omgeving.  Deze leiderschapstraining is goed opgebouwd met... Lees verder »

Christel Cuypers

Office & Logistics Manager

Wat voor mij begon als een sceptische sprong in het duister met de nodige innerlijke onrust, eindigde voor mij in een verhelderend zelfbeeld. Gek dat jullie ons in een oogwenk beter doorhebben dan wij zelf! Ondertussen zijn wij bij Frigologix met een cultuur begeleidingstraject van de medewerkers gestart en ook hier komen enkel positieve reacties uit. Ik ben nog steeds groeiend in het begrijpen van mijn eigen gedrag en dat voelt goed.... Lees verder »

Peter van der Waal

Schooldirecteur

Door het coaching traject heb ik veel meer ‘Inzicht’ gekregen in mijn handelingen als persoon en leidinggevende. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe (of deed na het traject)? Ik kan deze vraag nu veel beter beantwoorden en het heeft mij bewust gemaakt hoe ik verbinding kan leggen door de juiste vragen te stellen. Maar ook op welke wijze mijn gedrag invloed heeft op collega’s en hoe ik dit effectief kan inzetten om... Lees verder »

Anko Omlo

Sales- en accountmanagement

Via mijn werkgever WEBR heb ik de kans gekregen om deel te nemen aan de Learning Track Effectief en Bewust Leiderschap. De twee bestuurders van WEBR hadden al hele goede ervaringen met Inzicht, en zij vonden dat deze learning track zinvol zou kunnen zijn voor mij. Nu ik achteraf terugkijk op de learning track, ben ik hen heel dankbaar dat ze mij in contact hebben gebracht met Inzicht. Ik heb in de learning track ontzettend veel over mijzelf... Lees verder »

Mei-lan de Koning

Docent CKV en Ondersteuningcoördinator

Zoekende naar een opleiding om coachvaardigheden te ontwikkelen, kwam ik in het voorjaar van 2017 bij Inzicht terecht. Het eerste oriëntatiegesprek maakte meteen veel bij me los. De Post-HBO registeropleiding beloofde een hobbelige rit te worden met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Bovendien kreeg ik te horen dat je tijdens de opleiding heel praktisch aan de slag zou gaan. Ik zou daarmee uit mijn comfortzone... Lees verder »

Matthijs Hut

Sales & Marketing manager | CCO

Mijn eerste kennismaking met Inzicht, gedurende de learning track Effectief en Bewust Leiderschap, vond ik intens en confronterend. Nietsontziende vragen, opmerkingen en waarnemingen volgende elkaar in rap tempo op. Al vrij snel kreeg ik het gevoel dat ik, middels deze learning track, in staat bleek te zijn om met aandacht én vanuit verbinding naar anderen en mijzelf te kijken. Met als bijkomend positief effect een interessant en... Lees verder »

Bob Vos

ICT Aanbestedingsadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

In (maar) zes gesprekken heeft Roderick mij inzicht gegeven in de achterliggende drijfveren van mijn functioneren. Deze inzichten hebben mij in een korte tijd beter laten functioneren in m'n teams maar ook (nog veel belangrijker) in mijn gezin. Lees verder »

Bas Lieuwma

General Manager

Naar binnen stappen voor een eerste gesprek met een ervaren coach ‘om een betere manager’ te worden en er dan na anderhalf uur achter komen dat het traject dat Inzicht bewandelt, compleet anders is dan je jezelf voorgesteld hebt… Dat is mij overkomen toen ik Roderick voor het eerst trof. In plaats van wijzen naar anderen of externe factoren, heb ik door het coachtraject geleerd dat veel, heel veel winst te halen is vanuit... Lees verder »