Roderick Timmermans

Roderick heeft jaren geleden de keuze gemaakt om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van bewustwording in organisaties. Hij heeft een financieel bedrijfskundige achtergrond en jarenlange ervaring als directeur, adviseur, coach en diverse leidinggevende functies.

Hij weet altijd met een zeker gemak verbinding te maken tussen dat wat er speelt in een organisatie en dat wat er nodig is om te komen tot een resultaatgerichte organisatie. Op een inspirerende en ontspannen wijze heeft hij een duidelijke visie op coachend leiderschap.

Na verschillende werkzaamheden in de financiële wereld is hij via de horeca terecht gekomen in de inkoop consultancy. Door zijn intrinsieke drive om mensen te motiveren en te inspireren en snel vernieuwingen door te voeren maakte hij een snelle groei door als professional. Als directeur zette hij in op houding & gedrag en de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap binnen organisaties met als effect een hogere mate van taakvolwassenheid bij de medewerkers. Hier kwam ook zijn passie voor coaching naar boven.

Roderick begeleidt trajecten die gericht zijn op samenwerking, communicatie en leidinggeven, waarbij het gaat om anders leren denken en doen. Zijn kracht is zien wat er nodig is om de vertaalslag naar de werkvloer te kunnen maken en mensen onderling te verbinden. Daarnaast maakt hij tijdens individuele coachsessies professionals bewust van eigen drijfveren die de ambities van de organisatie versterken.

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Roderick Timmermans:

Sander Kleiweg

Co Owner Optiek Nouveau B.V.

De Learning Track EBL heeft mijn kijk op mijzelf als mens en als ondernemer, en daarmee mijn kijk op de wereld om mij heen positief verandert. De winst voor mij is dat ik heb geleerd te kijken naar waarom ik bepaalde keuzes maak en waarom ik bepaald gedrag inzet binnen diverse contexten. Ik heb mogen leren vertragen en beter leren luisteren. Vaak maakte ik keuzes of nam ik beslissingen omdat het in mijn... Lees verder »

Mei-lan de Koning

Docent CKV en Ondersteuningcoördinator

Zoekende naar een opleiding om coachvaardigheden te ontwikkelen, kwam ik in het voorjaar van 2017 bij Inzicht terecht. Het eerste oriëntatiegesprek maakte meteen veel bij me los. De Post-HBO registeropleiding beloofde een hobbelige rit te worden met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Bovendien kreeg ik te horen dat je tijdens de opleiding heel praktisch aan de slag zou gaan. Ik zou daarmee uit mijn comfortzone... Lees verder »

Fred van Liere

Sales Manager

“Waardevolle investering” In april 2016 ben ik gestart met de learningtrack EBL bij Inzicht. De opleidingen die ik tot nu toe heb gevolgd, de ervaringen en mijn gedrag hebben mij tot nu toe een heel eind gebracht, maar voor de “next step” is de learningtrack EBL een zeer waardevolle investering geweest. Inzicht in persoonlijke processen zijn opgestart die, naar ik verwacht, niet meer stoppen. Voor mij is nu de kern:... Lees verder »

Ezra den Broeder

Interim Corporate Recruiter

Roderick heeft mij goed begeleid bij het hervinden van mijzelf. Door zijn professionele en heldere benadering voelde ik mij op mijn gemak waarbij zijn to-the-point communicatie, doorvragen en intuïtie mij enorm verder hebben geholpen! Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en wil zijn en wat ik wil veranderen. De verandering heeft mij gebracht dat ik een betere relatie met mijzelf heb, met mijn vrouw en mijn kinderen en ook in... Lees verder »

Peter van der Waal

Schooldirecteur

Door het coaching traject heb ik veel meer ‘Inzicht’ gekregen in mijn handelingen als persoon en leidinggevende. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe (of deed na het traject)? Ik kan deze vraag nu veel beter beantwoorden en het heeft mij bewust gemaakt hoe ik verbinding kan leggen door de juiste vragen te stellen. Maar ook op welke wijze mijn gedrag invloed heeft op collega’s en hoe ik dit effectief kan inzetten om... Lees verder »

Michael Colijn

Sales & Marketing

De Learning Track Effectief en Bewust Leiderschap wil ik aan iedereen aanbevelen. Nadat mijn werkgever een track gevolgd had bij Inzicht kreeg ik ook deze mogelijkheid. De learning track heeft mij ontzettend veel inzicht in mijn eigen (onbewuste) gedrag gegeven. Tevens heeft het mij geleerd in verbinding te komen en te blijven met mijn eigen gevoel en van daaruit met mijn omgeving.  Deze leiderschapstraining is goed opgebouwd met... Lees verder »

Jeffrey Zwinkels

Professioneel coach

Mijn eerste ervaringen met Inzicht deed ik op toen ik in mijn werk met een door Inzicht opgeleid coach aan de slag ging met bewustwording van mijn gedrag, houding en communicatie. Confronterend en tegelijkertijd enorm boeiend. Zo boeiend zelfs dat ik er mijn werk van wilde maken. In eerste instantie koos ik voor een coachopleiding elders, maar wist dat er een moment zou komen dat ik me alsnog zou melden bij Inzicht. Dat moment kwam vorig... Lees verder »

Hian Li Ko

Advocaat

Ik heb sinds 1 november 2015 mijn eigen advocatenkantoor met drie vrouw personeel. Het leek me voor mijn team en mijzelf een goed idee als ik mijn leiderschap verder ging ontwikkelen. Vanuit die insteek ben ik eerst een coachtraject gestart bij Jasper Vreugdenhil. Van daaruit ben ik de Learning Track Effectief en Bewust Leiderschap (EBL) ingerold. Wat ik bij EBL vooral heb geleerd, is om terug te gaan naar mijn gevoel en te handelen vanuit... Lees verder »

Alex van der Burgh

Safety Assessor

Ik heb EBL samen met een collega gevolgd. Dankzij EBL ben ik in dit half jaar enorm gegroeid, zowel op zakelijk vlak als op persoonlijk gebied.  Jasper, Roderick en Yvon draaien nergens omheen, ze zeggen precies waar het op staat. Hierdoor kwam ik voor mijn gevoel altijd terecht bij mijn echte knelpunten en dus groeimomenten. Deze no-nonsense aanpak zorgde ervoor dat het altijd mijn keuze was om te groeien; ze wijzen alleen in de goeie... Lees verder »

Hans Dussel

Hoofd Concern Inkoop

Ik ben na de zomer van 2016 met Roderick een coachtraject gestart. Ik had een baan met veel druk en spanning en was langzamerhand steeds meer in mezelf gekeerd en met mijn (negatieve) gedachten in kringetjes aan het lopen. Niet meer zo effectief als hiervoor en niet in staat zelf het patroon te doorbreken. Na de coachsessies had ik meer inzicht in mijn drijfveren, mijn gedrag en achterliggende patronen. In deze fase heb ik het vertrouwen in... Lees verder »

Matthijs Hut

Sales & Marketing manager | CCO

Mijn eerste kennismaking met Inzicht, gedurende de learning track Effectief en Bewust Leiderschap, vond ik intens en confronterend. Nietsontziende vragen, opmerkingen en waarnemingen volgende elkaar in rap tempo op. Al vrij snel kreeg ik het gevoel dat ik, middels deze learning track, in staat bleek te zijn om met aandacht én vanuit verbinding naar anderen en mijzelf te kijken. Met als bijkomend positief effect een interessant en... Lees verder »

Evelyn Hille

Account Director

Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak heeft de training Effectief en Bewust Leiderschap veel impact op me gehad. Het is mooi om met een groep op een gezamenlijke ontdekkingsreis te gaan en mét hen inzicht te krijgen in jezelf en in het gedrag dat je inzet. Vaak confronterend, altijd inspirerend. Als ik terugkijk heeft er een enorme verandering plaatsgevonden waar ik dankbaar voor ben. Zo heb ik mijn Cirkel van Invloed kunnen duiden en... Lees verder »

Gerbert van Genderen Stort

Directeur

Inspraak zonder inzicht, leidt tot uitspraak zonder uitzicht. Aan deze  levenswijsheid denk ik vaak, maar meestal in relatie tot anderen. In mijn coachingsgesprekken met Roderick heb ik met zijn hulp mijzelf deze wijsheid voorgehouden en dat is behoorlijk confronterend. In positieve zin, want er is een wereld voor me opengegaan. Om al dit moois mezelf eigen te maken, is een kwestie van een lange adem en doen. Met mijn verkregen inzichten... Lees verder »

Bob Vos

ICT Aanbestedingsadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

In (maar) zes gesprekken heeft Roderick mij inzicht gegeven in de achterliggende drijfveren van mijn functioneren. Deze inzichten hebben mij in een korte tijd beter laten functioneren in m'n teams maar ook (nog veel belangrijker) in mijn gezin. Lees verder »