menu

Starten met een coachtraject?

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in bij ons op locatie of online.
Plan adviesgesprek
Coaching bij burn-out

Burn-out Preventie en Herstel


Het ervaren van stress is vandaag de dag een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Wanneer je langdurig een disbalans ervaart in bijvoorbeeld de eisen die gesteld worden, of die jij aan jezelf stelt, en dat wat jij kunt leveren binnen jouw mogelijkheden, een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en voorbij gaat aan jouw grenzen of wanneer je onvoldoende stil staat bij dat wat jij voelt en nodig hebt, dan kan stress resulteren in overspannenheid of burn-out. 

Een burn-out is zelden alleen werk gerelateerd en kan door een opeenstapeling van stressvolle gebeurtenissen, in zowel de professionele als persoonlijke context, tot uiting komen. Vaak ontstaat een burn-out heel geleidelijk, waar maanden of soms zelfs jaren van fysieke, mentale en/of emotionele spanning aan vooraf gaat. 

In de huidige maatschappij lijkt het soms ook dat je alles kunt worden wat je wilt en dat alle succes maakbaar is. Veel jongeren en jongvolwassen hebben hier last van en denken vaak dat zij succesvol moeten zijn en wanneer ze dit in hun ogen niet zijn, het aan henzelf ligt. Een burn-out is daarom niet leeftijdsgebonden en het verschilt daarnaast van persoon tot persoon of je wel of geen stress ervaart. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld je karakter, overlevingssysteem, conditionering, omgeving, actie- en reactiepatronen.

Ervaar jij aanhoudende stress? Zit je meer in het gevoel van 'moeten' in plaats van 'willen' of 'kunnen'? Vind je het lastig om de balans te behouden tussen je werk- en privéleven? Merk je dat je plezier is afgenomen en ervaar jij spanning op fysiek, mentaal en/of emotioneel gebied?

Een Burn-out Preventie en Herstel traject bij inzicht helpt je niet alleen om een gezonde balans van ontspanning te gaan ervaren op cognitief niveau maar met name ook op gevoelsniveau. Door het inzichtelijk maken van overlevingsstrategieën, innerlijke drijfveren en kernwaarden, actie-reactie patronen en het effect van eigen communicatie, houding en gedrag ontstaat er een bewustzijnsniveau die het verschil maakt in het om kunnen gaan met interne- en externe druk en continue wisselende omstandigheden op diverse vlakken. Met behulp van gerichte en concrete handvatten op zowel mentaal, emotioneel als fysiek niveau leer je vanuit zelfsturing en eigen regie (weer) zelfbewustere keuzes te maken.

 

Drie niveaus

Ontwikkeling op drie niveaus


Burn-out Preventie en Herstel Coaching bij Inzicht betekent ontwikkeling op zowel denkniveau (IQ), emotioneel niveau (EQ) als op bewustzijnsniveau (BQ). Bij de ontwikkeling op IQ gaan we aan de slag met jouw vraagstuk en concrete doelen. Waar wil je naartoe, wat zijn je mogelijkheden en op welke wijze ga je hier praktisch invulling aan geven? Bij de ontwikkeling op EQ werken we met de emoties die je ervaart en/of belemmeren en op welke wijze je hier middels zelfmanagement en zelfsturing mee om wilt gaan.

De ontwikkeling op BQ (bewustzijnsniveau) is essentieel bij succesvolle verandering met voelbare en zichtbare resultaten. Het ligt aan de basis van het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw gedrag en zorgt ervoor dat je beseft dat je altijd een keuze hebt vanuit jouw cirkel van invloed waardoor je in staat bent om concrete stappen te nemen en invulling te geven aan jouw behoefte.

 

Inzicht

Onze werkwijze


Intakegesprek en advies op maat
Een coachtraject start met een intakegesprek op één van onze locaties in Rotterdam, Noordwijk aan Zee of Utrecht met één van onze coaches. Tijdens het intakegesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op de coachvraag en de eventuele vraag onder deze vraag. Ook krijg je direct handvatten mee om aan de slag te gaan.

Daarnaast ontvang je een advies op maat over hoe een vervolg eruit kan gaan zien en indien gewenst maken we een offerte op voor de werkgever. In principe is de coach die het intakegesprek voert ook degene die een eventueel traject begeleidt, echter mocht er een reden zijn om een andere collega in te zetten (bijvoorbeeld door een specifieke expertise) zal de coach dit adviseren. Graag geven we je specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel
071 889 17 35.

 

Ervaren

Inzicht coaches


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is werken aan jezelf ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning in het gesprek minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 


 

In het kort

Burn-out Preventie en Herstel Coaching samengevat
 

  • Burn-out Preventie en Herstel Coaching voor zowel professionals als particulieren
  • Gericht op het vergroten van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement 
  • Inzicht in persoonlijke overlevingsstrategieën, ontwikkelde conditioneringen, actie- en reactie patronen, interne- en externe druk, eigen communicatie, houding en gedrag
  • Met concrete handvatten voor het maken van bewustere keuzes op zowel het werk als thuis
  • Actief werken aan je eigen ontwikkeling vanuit zelfinzicht, verantwoordelijkheid en proactiviteit
  • Met de focus op het vergroten van bewustzijn op zowel mentaal, emotioneel als fysiek niveau
  • Positieve ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren IQ, EQ, en BQ
  • Met concrete, voelbare en zichtbare resultaten op zowel korte, middellange als lange termijn 
  • Deskundige begeleiding door senior en executive coaches met jarenlange ervaring in het vak
  • Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Counsil Nederland (EMCC NL) en werken volgens de ethische gedragscode

 

Persoonlijke

Ervaringen

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Burn-out Preventie en Herstel Coaching. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

 

Interesse?

Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.