menu

Starten met een coachtraject?

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in bij ons op locatie of online.
Plan adviesgesprek
Relatiecoach bij Inzicht

Relatiecoaching


We beïnvloeden elkaar voortdurend in iedere context. Onze emoties, gedachten, gedrag, behoeften en verwachtingen ontstaan in de wisselwerking met anderen. In deze wisselwerking kunnen op termijn, bewust of onbewust, patronen ontstaan die leiden tot onbegrip, meestal doordat men onvoldoende écht met elkaar praat en naar elkaar luistert. Er kunnen irritaties, misverstanden en conflicten ontstaan tussen collega's, zakelijke- of privé partners waardoor de relatie, vaak voor beide partijen, stagneert.

In een relatiecoachtraject worden zowel professionele als persoonlijke relaties begeleidt en wordt er vanuit een systemisch perspectief gekeken naar wat het effect is van persoonlijke processen op zowel jezelf als op de relatie. Er wordt bewustwording gecreëerd over de rol én de wisselwerking van beide, of meerdere, personen in relatie tot elkaar en op welke wijze hier vanuit een nieuw perspectief en verbinding mee kan worden omgegaan.

Daarnaast wordt er ingegaan op houding, gedrag, persoonlijke behoefte en de wensen en verwachtingen in relatie tot elkaar en wordt concreet gekeken welke nieuwe actie- en reactiepatronen nodig zijn om de relatie en verbinding te versterken. 

 

Drie niveaus

Ontwikkeling op drie niveaus


Relatiecoaching bij Inzicht betekent ontwikkeling op zowel denkniveau (IQ), emotioneel niveau (EQ) als op bewustzijnsniveau (BQ). Bij de ontwikkeling op IQ gaan we aan de slag met het vraagstuk en concrete doelen. Waar willen jullie naartoe, wat zijn de mogelijkheden en op welke wijze gaan jullie hier praktisch invulling aan geven? Bij de ontwikkeling op EQ werken we met de emoties die worden ervaren, een belemmering opleveren en op welke wijze hier middels zelfmanagement en zelfsturing mee kan worden omgegaan.

De ontwikkeling op BQ (bewustzijnsniveau) is essentieel bij succesvolle verandering met voelbare en zichtbare resultaten. Het ligt aan de basis van het nemen van verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en zorgt ervoor dat eenieder binnen de relatie beseft dat er altijd een keuze is vanuit de cirkel van invloed waardoor jullie in staat zijn om concrete stappen te nemen en invulling te geven aan zowel de persoonlijke als gemeenschappelijke behoefte(n).

 

Inzicht

Onze werkwijze


Intakegesprek en advies op maat
Een coachtraject start met een intakegesprek op één van onze locaties in Rotterdam, Noordwijk aan Zee of Utrecht met één van onze coaches. Tijdens het intakegesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op de coachvraag en de eventuele vraag onder deze vraag. Ook krijgen jullie direct handvatten mee om aan de slag te gaan.

Daarnaast ontvangen jullie een advies op maat over hoe een vervolg eruit kan gaan zien en indien gewenst maken we een offerte op voor de werkgever. In principe is de coach die het intakegesprek voert ook degene die een eventueel traject begeleidt, echter mocht er een reden zijn om een andere collega in te zetten (bijvoorbeeld door een specifieke expertise) zal de coach dit adviseren. Graag geven we jullie specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel 071 889 17 35.

 

Ervaren

Inzicht coaches


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is werken aan jezelf en aan de relatie ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning in het gesprek minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 


 

In het kort

Relatiecoaching samengevat
 

  • Coaching op zowel persoonlijke als professionele relatievraagstukken
  • Gericht op het vergroten van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement 
  • Inzicht in ontwikkelde conditioneringen, actie- en reactie patronen binnen het systeem en de wisselwerking, eigen communicatie, houding en gedrag
  • Het verbreden van perspectief; van solo naar samen
  • Actief werken aan de eigen ontwikkeling vanuit zelfinzicht, verantwoordelijkheid en proactiviteit
  • Met de focus op het vergroten van de mate van bewustzijn en het verschil tussen emotionaliteit en professionaliteit 
  • Positieve ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren IQ, EQ, en BQ
  • Met concrete, voelbare en zichtbare resultaten op zowel korte, middellange als lange termijn 
  • Deskundige begeleiding door senior en executive coaches met jarenlange ervaring in het vak
  • Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Counsil Nederland (EMCC NL) en werken volgens de ethische gedragscode

 

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Relatiecoaching. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

 

Interesse?

Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.