menu

Starten met een coachtraject?

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in bij ons op locatie of online.
Plan adviesgesprek
Executive Coach bij Inzicht

Executive coaching bij Inzicht


Executive coaching is voor directeuren, topmanagers en zelfstandig ondernemers die gewend zijn om te werken in een veeleisende en dynamische omgeving, snel te schakelen, veel verantwoordelijkheid te dragen en de behoefte hebben om in een snelle leercurve een effectieve mate van persoonlijke én professionele groei door te maken.

In een executive coach traject worden zowel persoonlijke als zakelijke vraagstukken vanuit de kern benaderd. Dit kunnen vraagstukken zijn betreffende een startende organisatie (start-up), een organisatie in transitie of een groeiende organisatie (scale-up). Maar ook vraagstukken op het gebied van interpersoonlijke relaties, stijl van leidinggeven en op welke wijze je de balans kunt behouden tussen werk en privé.

Daarnaast is het voor iedere executive waardevol om op frequente basis met een onafhankelijke gesprekspartner met een objectieve blik van buitenaf te sparren over de dagelijkse gang van zaken. Als executive sta je immers vaak alleen aan de top van een organisatie waardoor de kans groot is dat je wordt onthouden van eerlijke feedback. 

Door middel van de gesprekken met de executive coach krijg je inzicht in belemmerende patronen, onderliggende drijfveren, effecten van gemaakte keuzes vanuit het onbewuste systeem binnen jezelf, jouw managementteam en/of de organisatie(s). Daarnaast krijg je inzicht in de mogelijkheden om hier effectief mee om te gaan.

Dit vraagt een vorm van coaching waarbij je wordt gezien in jouw behoeften, echter niet wordt ontzien in wat je werkelijk nodig hebt. Je mag dan ook verwachten dat je directe feedback, confronterende spiegels en een doortastende wijze van begeleiding ontvangt.

 

Drie niveaus

Ontwikkeling op drie niveaus


Coaching bij Inzicht betekent ontwikkeling op zowel denkniveau (IQ), emotioneel niveau (EQ) als op bewustzijnsniveau (BQ). Bij de ontwikkeling op IQ gaan we aan de slag met jouw vraagstuk en concrete doelen. Waar wil je naartoe, wat zijn je mogelijkheden en op welke wijze ga je hier praktisch invulling aan geven? Bij de ontwikkeling op EQ werken we met de emoties die je ervaart en/of belemmeren en op welke wijze je hier middels zelfmanagement en zelfsturing mee om wilt gaan.

De ontwikkeling op BQ (bewustzijnsniveau) is essentieel bij succesvolle verandering met voelbare en zichtbare resultaten. Het ligt aan de basis van het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw gedrag en zorgt ervoor dat je beseft dat je altijd een keuze hebt vanuit jouw cirkel van invloed waardoor je in staat bent om concrete stappen te nemen en invulling te geven aan jouw behoefte.

 

Inzicht

Onze werkwijze


Intakegesprek en advies op maat
Een coachtraject start met een intakegesprek op één van onze locaties in Rotterdam, Noordwijk aan Zee of Utrecht met één van onze executive coaches. Tijdens het intakegesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op de coachvraag en de eventuele vraag onder deze vraag. Ook krijg je direct handvatten mee om aan de slag te gaan.

Daarnaast ontvang je een advies over hoe een vervolg eruit kan gaan zien en een offerte op maat. In principe is de coach die het intakegesprek voert ook degene die een eventueel traject begeleidt, echter mocht er een reden zijn om een andere collega in te zetten (bijvoorbeeld door een specifieke expertise) zal de coach dit adviseren. Graag geven we je specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel 071 889 17 35.

 

Ervaren

Inzicht coaches


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is werken aan jezelf ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning in het gesprek minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 


 

In het kort

Executive Coaching samengevat
 

 • Executive coaching voor ondernemers, directeuren en topmanagers
 • Voor executive vraagstukken op organisatie-, relatie-, en leiderschapsniveau 
 • Gericht op het vergroten van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement 
 • Inzicht in ontwikkelde conditioneringen, actie- en reactie patronen, eigen communicatie, houding en gedrag 
 • Actief werken aan je eigen ontwikkeling en het behouden van de balans vanuit zelfinzicht, verantwoordelijkheid en proactiviteit
 • Met de focus op het vergroten van de mate van bewustzijn en het verschil tussen emotionaliteit en professionaliteit 
 • Positieve ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren IQ, EQ, en BQ
 • Met concrete, voelbare en zichtbare resultaten op zowel korte, middellange als lange termijn 
 • Deskundige begeleiding door executive coaches met jarenlange ervaring in het vak
 • Directe feedback, confronterende spiegels en een doortastende wijze van begeleiding 
 • Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Counsil Nederland (EMCC NL) en werken volgens de ethische gedragscode

 

Persoonlijke

Ervaringen

 

 

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Executive Coaching. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

Interesse?

Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.