menu
Inzicht

Managementteam Ontwikkeling 


Het werken binnen een MT brengt met zich mee dat het samenwerken ondersteunend dient te zijn aan het gezamenlijke doel of resultaat. In de praktijk betekent dit dat elk team een aantal fasen in de groepsdynamiek zal doorlopen. Om dit proces te begeleiden of juist op een hoger plan te tillen is het effectief om managementteam ontwikkeling in te zetten.

Binnen de groepsdynamiek van een MT spelen daarnaast diverse systemische wetmatigheden een belangrijke rol. Deze wetmatigheden zijn altijd aanwezig echter op de achtergrond en vaak onzichtbaar. Juist omdat deze onderstroom vaak niet zichtbaar is, lopen veel MT's tegen verstoringen aan die de samenwerking of de groei van het team en/of de organisatie belemmeren. Met managementteam ontwikkeling worden deze wetmatigheden zichtbaar gemaakt, leert het team de onderstroom te herkennen, worden zij zich bewust van de mogelijke oorzaken en gecoacht op welke wijze hier effectief mee kan worden gegaan.

Tijdens managementteam ontwikkeling maken onderwerpen als gedrags- en taakverantwoordelijkheid, proactiviteit, persoonlijk en professioneel leiderschap altijd onderdeel uit van het traject. Daarnaast staat zelfsturing, zelfmanagement en zelfreflectie standaard op de agenda. 

 

Inzicht

Werkwijze


Voelbare, zichtbare en duurzame ontwikkeling 
Onze werkwijze creëert bewust persoonlijke groei en bevordert een effectieve mate van samenwerking, communicatie, persoonlijk en professioneel leiderschap binnen een MT. Naast het aanleren van effectieve communicatietechnieken, professionele leiderschapsvaardigheden en managementtools zijn wij gericht op het vergroten van intrinsieke ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren: IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijnsniveau). Deze vorm van begeleiding is bijzonder effectief, geeft direct inzichten in de dynamiek, de huidige verstoringen, uitdagingen en de groeimogelijkheden van zowel het MT als de personen binnen het team.


Intakegesprek en advies op maat
Een managementteam traject start met een oriënterend gesprek met één van onze senior of executive coaches. Tijdens dit gesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op het betreffende niveau van het MT en de ontwikkelwensen.

Daarnaast ontvang je een advies over hoe een vervolg eruit kan gaan zien en een offerte op maat. Graag geven we je specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel  071 889 17 35.

 

Ervaren

Senior en executive begeleiding


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code.  

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is werken aan persoonlijk en professioneel leiderschap binnen een MT ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning in onze trajecten minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 


 

Locatie

Incompany of bij Inzicht


Managementteam trajecten kunnen zowel incompany als op een van onze locaties in Rotterdam of Noordwijk aan Zee plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de wensen en ontwikkelbehoefte(n) van het MT, deze zullen worden besproken tijdens een oriënterend gesprek.

 

Zakelijke

Ervaringen

 

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Managementteam Ontwikkeling. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

 

 

Interessant voor jouw organisatie?

Je kunt contact met ons opnemen door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.