menu

Inzicht

Kwaliteit en zorgvuldigheid 


Inzicht staat garant voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Dat betekent enerzijds dat wij als organisatie voldoen aan de kwaliteitscodes die vanuit brancheorganisaties worden gesteld. Anderzijds staat de kwaliteit en professionele ontwikkeling van onze trainers en coaches hoog op de agenda.

Wij zijn tevens aangesloten bij diverse brancheorganisaties en onze opleidingen hebben erkenningen en accreditaties toegekend gekregen. Lees hier meer over op deze pagina.

Inzicht

Accreditatie en certificeringen 

Onze coaches zijn aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council). NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland en werkt continu en actief aan de professionalisering van het coachvak. Hiertoe certificeert en faciliteert NOBCO aangesloten coaches en opleiders, zodat zij het Europees gewaardeerde EIA- en EQA-keurmerk mogen voeren. NOBCO is licentiehouder van beide kwaliteitskeurmerken.

Dit zegt NOBCO over de opleidingen van Inzicht
“Het is duidelijk dat Inzicht een goed oog heeft voor professionaliteit en kwaliteit van coaching en de lat hoog legt voor het beoogde ontwikkelingsniveau van de coaches in spé.”


Aldus Caroline van Eijsden - EMCC/NOBCO sr Practitioner coach, docent Organisatiepsychologie en begeleidingsvormen, assessor EQA (mei 2023).

Professioneel

Perspectief voor coaches

De Post-HBO Registeropleiding tot Professional Coach beschikt over het European Quality Award (EQA) op Practitioner niveau. Dit is een onafhankelijk Europees kwaliteitskeurmerk voor opleidingen op het gebied van coaching & mentoring. Om het EQA keurmerk te mogen voeren, dient de opleiding aan strenge Europese kwaliteitseisen en –richtlijnen van het EMCC te voldoen.

Een opleiding met het EQA-keurmerk biedt de zekerheid van een kwalitatief hoogwaardige coachopleiding. Daarnaast is het voor coaches die onze EQA-geaccrediteerde coachopleiding hebben afgerond mogelijk om een individuele EIA-certificering te behalen op Foundation of Practitioner niveau. Op deze pagina lees je hier meer over. 

Diploma's en certificaten

Onze opleidingen zijn getoetst door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Dit is de overkoepelende organisatie voor de regulering van opleidingen die aansluiten op wetenschappelijk/hoger onderwijs en voor opleidingen in het kader van de permanente educatie. Het CPION toetst, diplomeert en registreert postinitiële opleidingen. 

Kwaliteitsregisters en Permanente Educatie punten 

Voor diverse vakgebieden is het voor professionals van belang om hun (vak)kennis en vaardigheden op peil te houden en te vergroten middels bijscholing in de vorm van (vak)opleidingen, masterclasses en trainingen. 

Onze opleidingen en masterclasses zijn geaccrediteerd door diverse kwaliteitsregisters. Door het volgen van een opleiding en/of masterclasses, kun je permanente educatie- en herregistratiepunten verkrijgen. Inzicht is erkend door de volgende kwaliteits-/beroeps registers:

Wanneer je aangesloten bent bij één van deze organisaties en je meer wilt weten over het behalen van permanente educatie punten, kun je contact opnemen via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl. Staat jouw organisatie hier niet bij? Laat het ons gerust weten.

 

Permanente educatie

De NOBCO stimuleert de continue professionalisering van coaches door het toekennen van een NOBCO PE-Vignet aan opleidingen die aan de kwaliteitseisen voldoen. Alle Inzicht masterclasses hebben een PE-vignet toegekend gekregen. Dit houdt in dat de masterclasses:
 

  • Toepasbaar zijn op de ontwikkeling van beroepscompetenties die horen bij het vak van coach of van vaardigheden op gebied van ondernemerschap van de coach
  • Diepgaand zijn en bijdragen aan de leerervaring en het beheersen van het geleerde
  • Worden gegeven door deskundige trainers en opleiders die beschikken over een hoge mate van (toegepaste) kennis en ervaring in het vak
  • Tastbaar zijn in de vorm van een waardevolle toevoeging aan het werkveld van coaching
  • Passen binnen de basisprincipes en professionele normen van coaching
  • Gebaseerd zijn op een wetenschappelijk te verifiëren methodiek

Coaches en professionals komen door het behalen van hun diploma/certificaat in aanmerking voor permanente educatie uren.  

Beroepsgroep, Gedragscode en Klachtenprocedure

Inzicht houdt zich aan de Internationale Ethische Code (IEC). Wanneer er onverhoopt iets niet naar wens verloopt, maken wij dit graag bespreekbaar met je. Daarnaast maken wij gebruik van een klachtenprocedure, deze kun je opvragen via ons contactformulier.
 

In contact met Inzicht