menu

Organisatieontwikkeling

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle organisatie is een 'winning team'. Dit is een team waar vanuit openheid en inspiratie, vertrouwen en resultaatgerichtheid, ontwikkeling en innovatie, leiding wordt gegeven en vanuit samenwerking de koers wordt bepaald.
Waarin medewerkers hun bijdrage kennen aan het eindresultaat, voldoende ruimte krijgen om proactief hun talenten in te zetten én een gezamenlijke verantwoordelijkheid ervaren voor het behalen van resultaten en succes. 

Ontwikkeling met Inzicht

Organisatieontwikkeling met Inzicht:

  • Maatwerk en multidisciplinaire ontwikkeltrajecten voor voelbare, zichtbare en duurzame resultaten
  • Ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren: IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijnsniveau) 
  • Investeren in persoonlijk en professioneel leiderschap

Duurzaam

Team- en organisatieontwikkeling

Verandering, innovatie en/of groei binnen organisaties vraagt om een ontwikkeling op zowel de 'bovenstroom' (visie, strategie, resultaten) als de 'onderstroom' (bedrijfscultuur, actie- en reactiepatronen, identiteit en kernwaarden).

Goed bedoeld wordt veelal aandacht besteed aan de bovenstroom binnen organisaties. Voelbare, zichtbare en duurzame groei vindt echter met name plaats vanuit een ontwikkeling op de onderstroom. In onze op maat gemaakte organisatieontwikkeling trajecten wordt daarom in eerste instantie aandacht besteed aan de ontwikkeling op dit vlak.

Op welke wijze wordt er gecommuniceerd in de organisatie? Wat is het effect van houding en gedrag op de te behalen resultaten en welke actie- en reactiepatronen spelen hierin een rol? Wat is de mate van verantwoordelijkheid, proactiviteit en taakvolwassenheid? Wordt er leiding gegeven en gewerkt vanuit vertrouwen en samen, waarbij men het beste uit zichzelf haalt, talenten weet te benutten en werkt vanuit de cirkel van invloed?

Onze expertise combineert het inzichtelijk maken van deze vraagstukken met de ontwikkeling van zowel persoonlijk als professioneel leiderschap vanuit de drie essentiële niveaus van leren IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijn). Het bijzondere is dat er vanuit dit inzicht en deze ontwikkeling (op de onderstroom), automatisch voelbare en zichtbare resultaten worden behaald op de bovenstroom!

 

   Adviesgesprek aanvragen
Inzicht
Inzicht

Onze

Begeleidingsvormen

Een organisatieontwikkeling traject bestaat uit diverse begeleidingsmogelijkheden waaronder zakelijke coaching op zowel individueel, (management en directie)team als organisatieniveau, managementteam ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, teamtrainingen en bijvoorbeeld begeleide intervisie.

Onze (maatwerk)trajecten richten zich op zowel kleine ondernemingen als grote organisaties, profit- en non-profitsector, ambtelijke organisaties, foodservice, dienstverlenende- en zorgsectoren. Ook werken wij regelmatig in het buitenland met teams van internationale organisaties.

Niet al onze diensten staan op onze website. Wanneer wij jou, jouw team of de organisatie waarin jij werkt kunnen ondersteunen op het gebied van organisatieontwikkeling en/of (cultuur)verandertrajecten neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier of via info@inzicht.nl of 
071 889 17 35.

Maatwerk

Organisatieontwikkeling op drie niveaus

Organisatieontwikkeling met Inzicht betekent ontwikkeling op zowel
IQ (cognitief), EQ (emotioneel) als BQ (bewustzijnsniveau).
Bij de ontwikkeling op IQ gaan we aan de slag met het organisatievraagstuk en concrete doelen. Waar gaan we naartoe, wat zijn de mogelijkheden en op welke wijze kan hier praktisch invulling aan worden gegeven?

Bij de ontwikkeling op EQ werken we met het verschil tussen emotionaliteit versus professionaliteit, ervaren belemmeringen op de onderstroom en op welke wijze hier middels zelfmanagement en zelfsturing mee om kan worden gegaan.

De ontwikkeling op BQ (bewustzijnsniveau) is essentieel bij succesvolle verandering met voelbare en zichtbare resultaten. Het ligt aan de basis van het nemen van verantwoordelijkheid voor houding en gedrag en zorgt ervoor dat het besef ontstaat dat er altijd een keuze is vanuit de cirkel van invloed. Hierdoor kan er invulling worden gegeven aan zowel persoonlijke als professionele behoeften en kunnen concrete stappen worden genomen richting het gewenste resultaat. 

 

Inzicht

 

Senior en Executive coaches en trainers

Organisatieontwikkeling trajecten worden begeleid door senior en executive coaches met jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan (coach)technieken, vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. 

De trajecten kunnen zowel incompany als op een van onze coach- en opleidingslocaties in Rotterdam of Noordwijk aan Zee plaatsvinden. 


Bekijk de locaties Ontmoet het team

Zakelijke

Impact en ervaringen

Kennismaken?


Niet al onze diensten staan op onze site. Wanneer wij jou, jouw team of de organisatie waarin jij werkt kunnen ondersteunen op het gebied van leiderschap, cultuur, zelforganisatie en uiteraard coaching en communicatie, neem dan contact met ons op via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.