menu

Starten met een coachtraject?

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in bij ons op locatie of online.
Plan adviesgesprek
Inzicht

Teamcoaching en MT-begeleiding


Het werken binnen een team, MT of groep brengt met zich mee dat het samenwerken ondersteunend dient te zijn aan het gezamenlijke doel of resultaat. In de praktijk betekent dit dat elk team een aantal fasen in de groepsdynamiek zal doorlopen. Om dit proces te begeleiden of juist op een hoger plan te tillen is het effectief om teamcoaching en/of MT-begeleiding in te zetten.

Binnen de groepsdynamiek van een team en MT spelen daarnaast diverse systemische wetmatigheden een belangrijke rol. Deze wetmatigheden zijn altijd aanwezig echter op de achtergrond en vaak onzichtbaar. Juist omdat deze onderstroom vaak niet zichtbaar is, lopen veel teams en MT's tegen verstoringen aan die de samenwerking of de groei van het team en/of de organisatie belemmeren. 

Met teamcoaching en MT-begeleiding worden deze wetmatigheden zichtbaar gemaakt, leert het team de onderstroom te herkennen, worden zij zich bewust van de mogelijke oorzaken en gecoacht op welke wijze hier effectief mee om kan worden gegaan. Tijdens de teamcoaching en MT begeleiding maken onderwerpen als gedrags- en taakverantwoordelijkheid, proactiviteit, persoonlijk en professioneel leiderschap altijd onderdeel uit van het traject. Daarnaast staat zelfsturing, zelfmanagement en zelfreflectie standaard op de agenda.

Deze vorm van coaching is bijzonder effectief, geeft direct inzichten in de dynamiek binnen een team en/of MT, de huidige verstoringen, uitdagingen en de groeimogelijkheden van zowel het collectief als de personen binnen het team.

 

Drie niveaus

Ontwikkeling op drie niveaus


Teamcoaching en/of MT-begeleiding bij Inzicht betekent ontwikkeling op zowel denkniveau (IQ), emotioneel niveau (EQ) als op bewustzijnsniveau (BQ). Bij de ontwikkeling op IQ gaan we aan de slag met team- of MT-vraagstukken en de concrete doelen. Waar wil het team naartoe, wat zijn de mogelijkheden en op welke wijze kan hier praktisch invulling aan worden gegeven? Bij de ontwikkeling op EQ werken we met de aanwezige onderstroom, de mate van emotionaliteit versus professionaliteit, het effect hiervan op het functioneren van het team en/of MT en op welke wijze hier middels zelfmanagement en zelfsturing mee om kan worden gegaan.

De ontwikkeling op BQ (bewustzijnsniveau) is essentieel bij succesvolle verandering met voelbare en zichtbare resultaten. Het ligt aan de basis van het nemen van verantwoordelijkheid voor gedrag en de mate van taakvolwassenheid en zorgt ervoor dat iedereen binnen het team en/of MT beseft dat ze altijd een keuze hebben vanuit hun eigen cirkel van invloed, waardoor alle teamleden in staat zijn om concrete stappen te nemen en invulling te geven aan hun persoonlijke en professionele behoefte.

 

Inzicht

Onze werkwijze


Intakegesprek en advies op maat
Een teamcoach- of MT-traject start met een intakegesprek op één van onze locaties in Rotterdam, Noordwijk aan Zee of Utrecht met één van onze coaches. Tijdens het intakegesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op de team- of MT-vraagstukken en de aanwezige onderstroom. 

Daarnaast ontvang je een advies over hoe een vervolg eruit kan gaan zien en een offerte op maat. In principe is de coach die het intakegesprek voert ook degene die een eventueel teamcoach- of MT-traject begeleidt, echter mocht er een reden zijn om een andere collega in te zetten (bijvoorbeeld door een specifieke expertise) zal de coach dit adviseren. Graag geven we je specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel 071 889 17 35.

 

Ervaren

Inzicht coaches


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is het werken aan persoonlijk en professioneel leiderschap ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning tijdens de sessies minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 


 

In het kort

Teamcoaching en MT-begeleiding
 

  • Teamcoach- en MT-trajecten voor professionals op diverse niveaus
  • Gericht op zowel verbetering van de samenwerking, communicatie en onderlinge relaties als op de beïnvloeding van de groepsdynamiek voor individuele-, collectieve- en professionele groei
  • Gericht op het vergroten van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement 
  • Inzicht in ontwikkelde conditioneringen, actie- en reactie patronen, communicatie, houding, gedrag en de aanwezige onderstroom
  • Actief werken aan zowel de ontwikkeling van het team als de individuen vanuit zelfinzicht, verantwoordelijkheid en proactiviteit
  • Met de focus op het vergroten van de mate van bewustzijn en het verschil tussen emotionaliteit en professionaliteit 
  • Positieve ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren IQ, EQ, en BQ
  • Met concrete, voelbare en zichtbare resultaten op zowel korte, middellange als lange termijn 
  • Deskundige begeleiding door senior en executive coaches met jarenlange ervaring in het vak
  • Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Counsil Nederland (EMCC NL) en werken volgens de ethische gedragscode

 

Persoonlijke

Ervaringen

 

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Teamcoaching en MT-begeleiding. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

Interesse?

Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.