menu
Teamontwikkeling bij Inzicht

Teamontwikkeling 


If everyone is moving forward together, then success takes care of itself
Teamontwikkeling met Inzicht wordt ingezet om meer bewustwording in de samenwerking te ontwikkelen op de werkvloer en medewerkers verder te brengen op het gebied van bewust persoonlijke groei in relatie tot de samenwerking. Wanneer binnen een team ontwikkeling op bewustzijnsniveau plaatsvindt, groeien de teamleden in het herkennen van onbewuste gedrags- en communicatiepatronen van zowel henzelf, collega's als klanten, de invloed ervan op een (werk)omgeving en het effect ervan op de mate van professionaliteit in een werksetting. 

Het resultaat van teamontwikkeling is dat de teamleden zich meer bewust zijn van het effect van hun communicatie en gedrag richting collega's en klanten, ervaren storingen in henzelf en binnen de samenwerkingsrelatie effectiever hanteerbaar worden en er helder, effectief en open wordt gecommuniceerd binnen het team. Dit leidt tot een open, effectieve en professionele samenwerkingssfeer.

De teamleden krijgen gedurende het teamontwikkeling traject concrete handvatten mee op het gebied van communicatie en bewustwording waarbij inzicht in de eigen communicatie, grondhouding, emotionaliteit versus professionaliteit en feedback centrale onderwerpen zullen zijn. Daarnaast maken onderwerpen als gedrags- en taakverantwoordelijkheid, proactiviteit, persoonlijk en professioneel leiderschap altijd onderdeel uit van het teamontwikkeling traject en staan zelfsturing, zelfmanagement en zelfreflectie standaard op de agenda. 

 

Inzicht

Werkwijze


Voelbare, zichtbare en duurzame ontwikkeling 
Onze werkwijze creëert bewust persoonlijke groei en bevordert een effectieve mate van samenwerking, communicatie, persoonlijk en professioneel leiderschap binnen een team. De teamontwikkeling methode is afgestemd op de diverse leerstijlen van de teamleden en kent verschillende werkvormen. Naast het aanleren van effectieve communicatietechnieken, professionele leiderschapsvaardigheden en ontwikkeltools zijn wij gericht op het vergroten van intrinsieke ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren: IQ (kennis en begrijpen), EQ (gevoelsbeleving en herkenning) en BQ (bewustwording en sensitiviteit in de persoon zelf en naar de omgeving). Deze vorm van teamontwikkeling is bijzonder effectief, geeft direct inzichten in de dynamiek, de huidige verstoringen, uitdagingen en de groeimogelijkheden van zowel het team als de personen binnen het team.


Intakegesprek en advies op maat
Een teamontwikkeling traject start met een oriënterend gesprek met één van onze senior of executive coaches. Tijdens dit gesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op het betreffende niveau van het team en de ontwikkelwensen.

Daarnaast ontvang je een advies over hoe de teamontwikkeling eruit kan gaan zien en een offerte op maat. Graag geven we je specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel  071 889 17 35.

 

Ervaren

Senior en executive begeleiding


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is teamontwikkeling en werken aan persoonlijk en professioneel leiderschap binnen een team ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning in onze trajecten minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 


 

Locatie

Incompany of bij Inzicht


Teamontwikkeling trajecten kunnen zowel incompany als op een van onze locaties in Rotterdam of Noordwijk aan Zee plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de wensen en ontwikkelbehoefte(n) van het team, deze zullen worden besproken tijdens een oriënterend gesprek.

 

Zakelijke

Ervaringen

 

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Teamontwikkeling. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

 

 

Interessant voor jouw organisatie?

Je kunt contact met ons opnemen door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.