menu
Begeleide intervisie bij Inzicht

Begeleide intervisie 


Wij ondersteunen onze klanten regelmatig met intervisie. Het doel van deze begeleiding is het (door)ontwikkelen van persoonlijk en professioneel leiderschap van individuen, groepen, teams en MT's én het creëren van nieuwe inzichten op ingebrachte werkvragen. Deze vorm van begeleiding zorgt voor een effectieve impuls op de drie essentiële niveaus van leren IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijn) waarbij er, naast aandacht voor het inhoudelijke gedeelte, door ons verdieping wordt aangebracht op het persoonlijke element ter bevordering van zelfreflectie, zelfsturing, zelfmanagement.
 

Meer

Over intervisie bij Inzicht


Professioneel groepsverband
Tijdens een intervisie sessie worden werkvragen in professioneel groepsverband opgepakt onder begeleiding van een senior of executive coach. Deze werkvragen zijn gericht op het realiseren van een gewenste (gedrags)verandering van de deelnemer ten aanzien van het ingebrachte vraagstuk. Je leert als deelnemer anders naar het vraagstuk te kijken, vanuit diverse invalshoeken en een breder perspectief, waarbij de andere deelnemers collegiale ondersteuning bieden binnen het interactieve proces. Door elkaar te helpen bij het uitwerken van een werkvraag komt iedereen verder in het individuele ontwikkelproces. Daarnaast verbetert de samenwerking binnen een groep, team en/of MT en komt er meer inzicht en begrip voor elkaar en eventuele storingen in werksituaties.

Elke intervisiegroep wordt begeleid door één van onze senior of executive coaches waarbij de groep geholpen wordt te focussen op dat waar het daadwerkelijk over gaat en niet op de omstandigheden waarin degene die de werkvraag stelt, verkeert. In de sessies wordt aandacht besteed aan de vraag onder de vraag, het luisteren op diverse niveaus, het stellen van open, effectieve en bewustzijnsvragen en het collegiaal adviseren gericht op wat de ander en de organisatie nodig heeft. 

Het belangrijkste doel van intervisie is tot inzichten en oplossingsalternatieven te komen. Daarbij zijn oplossingen overigens niet altijd letterlijk oplossingen, het kan ook om een nieuw perspectief of een (gedrags)verandering gaan. De deelnemers ontwikkelen meer vaardigheid in het adviseren en coachen van collega's zonder sturing vanuit projectie en overdracht waarbij zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid belangrijke uitgangspunten zijn.

Intervisie wordt naast het inzetten in teams en MT's ook ingezet ten behoeve van interne coachpools binnen ambtelijke- en grotere organisaties waardoor de kwaliteit van de coaching op niveau blijft en wordt gewaarborgd.
 

Het

Verschil tussen intervisie en supervisie


Zowel intervisie als supervisie zijn erop gericht om te ondersteunen en de leercurve te vergroten, echter daar waar het bij intervisie gaat om teams en/of groepen deelnemers is supervisie binnen Inzicht gericht op de ontwikkeling van het individu. Bij intervisie bespreekt een groep collega’s of coaches onder procesbegeleiding, met elkaar op gestructureerde wijze knelpunten uit de eigen werksituatie.


Intervisie
Volgens een afgestemde intervisiemethodiek wordt er systematisch toegewerkt naar het verkrijgen van meer inzicht en het verhogen van het analytisch en probleemoplossend vermogen. De procesbegeleiding is gericht op de wijze waarop er wordt doorgevraagd, of er wordt geluisterd op de passende niveaus, of de benodigde interventies worden gepleegd en of emotionaliteit van professionaliteit wordt gescheiden om uiteindelijk te komen tot een resultaatgerichte afronding. 


Supervisie
Bij supervisie gaat de betreffende persoon individueel aan de slag met een professionele werkvraag onder begeleiding van de supervisor. Het doel van deze vorm van begeleiding is het verbeteren van iemands kwaliteiten en expliciet gericht op het systematisch ontwikkelen van het vermogen te reflecteren op het eigen handelen in het werk. 

 

Inzicht

Werkwijze


Voelbare, zichtbare en duurzame ontwikkeling 
Onze werkwijze creëert bewust persoonlijke groei en bevordert effectieve groei in de mate van samenwerking, communicatie en professionaliteit op de werkvloer. Naast het aanleren van effectieve communicatietechnieken, persoonlijke en professionele leiderschapsvaardigheden en (management)tools zijn wij ook gericht op het vergroten van intrinsieke ontwikkeling op de drie niveaus van leren: IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijnsniveau). Juist deze combinatie heeft als effect dat wij de kwaliteit van werken significant zien verbeteren; de werksfeer wordt prettiger, (persoonlijk) leiderschap ontwikkelt en de groep en/of het (management)team wordt meer één geheel gericht op professionaliteit, proactiviteit, klantgerichtheid en succes.
 

Startgesprek en advies op maat
Intervisie begint binnen Inzicht met een startgesprek met één van onze senior of executive coaches. Tijdens dit gesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van de werkwijze, dieper ingegaan op de ontwikkelwensen. In dit gesprek ontvang je meer informatie over hoe het vervolg eruit ziet en indien gewenst een offerte op maat. Graag geven we je specifieke informatie, neem hiervoor contact met ons op via info@inzicht.nl of bel 071 889 17 35.

 

Ervaren

Senior en executive begeleiding


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code.  

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is werken aan persoonlijk en professioneel leiderschap binnen een team en/of organisatie ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning in de sessies minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 

 

Locatie

Incompany of bij Inzicht

Intervisie begeleiding kan zowel incompany als op een van onze locaties in Rotterdam of Noordwijk aan Zee plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de wensen van de organisatie, deze zullen worden besproken tijdens een startgesprek.

 

Ontwikkeling

Intervisie voor coaches


Beroepsgericht leren onder begeleiding
Inzicht stimuleert de professionele ontwikkeling van coaches o.a. door begeleide intervisie, supervisie en permanente educatie activiteiten. Begeleide intervisie is een krachtig instrument voor zowel professionele als persoonlijke groei binnen het coachvak, het biedt een gestructureerd proces voor coaches om op frequente basis samen te komen en te reflecteren op hun praktijkervaringen en casuïstiek.

Het doel van begeleide intervisie voor coaches is o.a. het vergroten van de deskundigheid en het verbreden van de kwaliteit van hun werk. Aangezien coaches zélf het belangrijkste instrument zijn, is intervisie een waardevolle investering om zowel persoonlijk als professioneel te blijven groeien en verder te ontwikkelen. 

In de begeleide intervisiesessies van Inzicht werk je in groepsverband en kom je 4 tot 6 keer per jaar bijeen op één van onze opleidingslocaties of online. De diversiteit van professionals in deze geeft een verrijking aan het leerproces. Onder begeleiding van een senior of executive coach van Inzicht wordt casuïstiek ingebracht en met elkaar realiseren we een optimale leeromgeving voor bewust persoonlijke en professionele groei. Mocht je vragen hebben over intervisie voor coaches, neem dan gerust contact met ons op.


 

Data

Intervisie data voor coaches

Rotterdam 20 juni 2024
Bekijk het rooster

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over begeleide intervisie. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

 

Aanmelden

Persoonlijke gegevens

Adresgegevens

Factuurgegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.