menu

Starten met een coachtraject?

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in bij ons op locatie of online.
Plan adviesgesprek
Inzicht

Coaching on the job


Coaching on the job is ervoor bedoeld om medewerkers, managers, leidinggevenden en executives te begeleiden in praktijksituaties op de werkvloer. Door het inzichtelijk maken van actie en reactie patronen, het effect van eigen communicatie, houding en gedrag en het verschil tussen een persoonlijke of zakelijke benadering ontstaat er een bewustzijnsniveau die het verschil maakt in de mate van professionaliteit en taakvolwassenheid.

Tijdens een afspraak op het werk loopt de coach een gedeelte van de dag met je mee. Op basis van jouw ontwikkelvraag gaan we aan de slag met dat wat er speelt, ontvang je feedback op jouw wijze van handelen en communiceren en krijg je een directe spiegel voorgehouden, waarbij je wordt uitgenodigd én uitgedaagd om anders te gaan kijken naar zowel jezelf als jouw omgeving. 

Daarnaast spelen op de werkvloer diverse wetmatigheden binnen relaties een belangrijke rol. Deze wetmatigheden zijn altijd aanwezig echter vaak op de achtergrond en onzichtbaar. Met Coaching on the Job maken wij deze onderstroom, waar nodig, zichtbaar, krijg je van ons concrete handvatten hoe hiermee om te gaan en op welke wijze je verantwoordelijkheid kunt nemen voor eventuele aanwezige verstoringen.

Naast wát je doet, doe je zaken ook op een bepaalde wijze en dit bepaalt voor een groot deel jouw mate van taakvolwassenheid, professionaliteit en succes op de werkvloer. Daarom werk je met de coach, ook in 1 op 1 gesprekken, actief aan je eigen ontwikkeling en neem je verantwoordelijkheid voor dat wat er speelt door het vergroten van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement.

 

Drie niveaus

Ontwikkeling op drie niveaus


Coaching on the job bij Inzicht betekent ontwikkeling op zowel denkniveau (IQ), emotioneel niveau (EQ) als op bewustzijnsniveau (BQ). Bij de ontwikkeling op IQ gaan we aan de slag met jouw vraagstuk en concrete doelen. Waar wil je naartoe, wat zijn je mogelijkheden en op welke wijze ga je hier praktisch invulling aan geven? Bij de ontwikkeling op EQ werken we met de emoties die je ervaart en/of belemmeren en op welke wijze je hier middels zelfmanagement en zelfsturing mee om wilt gaan.

De ontwikkeling op BQ (bewustzijnsniveau) is essentieel bij succesvolle verandering met voelbare en zichtbare resultaten. Het ligt aan de basis van het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw gedrag en zorgt ervoor dat je beseft dat je altijd een keuze hebt vanuit jouw cirkel van invloed waardoor je in staat bent om concrete stappen te nemen en invulling te geven aan jouw behoefte.

 

Inzicht

Onze werkwijze


Intakegesprek en advies op maat
Een coachtraject start met een intakegesprek op één van onze locaties in Rotterdam, Noordwijk aan Zee of Utrecht met één van onze coaches. Tijdens het intakegesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op de coachvraag en de eventuele vraag onder deze vraag. Ook krijg je direct handvatten mee om aan de slag te gaan.

Daarnaast ontvang je een advies over hoe een vervolg eruit kan gaan zien en een offerte op maat. In principe is de coach die het intakegesprek voert ook degene die een eventueel traject begeleidt, echter mocht er een reden zijn om een andere collega in te zetten (bijvoorbeeld door een specifieke expertise) zal de coach dit adviseren. Graag geven we je specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel 071 889 17 35.

 

Ervaren

Inzicht coaches


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is werken aan jezelf ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning binnen het traject minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 


 

In het kort

Coaching on the job samengevat
 

 • Coaching on the job voor professionals op verschillende niveaus
 • Gericht op het vergroten van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement 
 • Inzicht krijgen in persoonlijke effectiviteit en concrete handvatten voor op het werk
 • Verbetering in de samenwerking, communicatie en onderlinge relaties
 • Inzicht in ontwikkelde conditioneringen, actie- en reactie patronen, eigen communicatie, houding en gedrag
 • Actief werken aan je eigen ontwikkeling vanuit zelfinzicht, verantwoordelijkheid en proactiviteit
 • Met de focus op het vergroten van de mate van bewustzijn en het verschil tussen emotionaliteit en professionaliteit 
 • Positieve ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren IQ, EQ, en BQ
 • Met concrete, voelbare en zichtbare resultaten op zowel korte, middellange als lange termijn 
 • Deskundige begeleiding door senior en executive coaches met jarenlange ervaring in het vak
 • Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Counsil Nederland (EMCC NL) en werken volgens de ethische gedragscode

 

Persoonlijke

Ervaringen

 

 

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Coaching on the Job. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

Interesse?

Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.