menu

Interesse in een opleiding?

Op 11 juli vertellen we je meer tijdens de online open avond!
Aanmelden
Executive business coachopleiding bij Inzicht

Masterclass Executive Business Coaching


We leven in een dynamische wereld waarin de traditionele vorm van leiderschap steeds minder toepasbaar is. Leidinggeven vandaag de dag vraagt om een benadering vanuit 'samen' in plaats van, vanuit hiërarchie. De (inter)persoonlijke competenties van een executive zijn hierbij minstens zo belangrijk als ervaring, kennis en cognitie.

Grote uitdagingen voor topmanagers en executives zijn onder andere:

 • Het managen van veranderingen 
 • Persoonlijk en professioneel leiderschap verder ontwikkelen 
 • De cultuur en strategie op één lijn brengen
 • Werken 'aan de organisatie' in plaats van 'in de organisatie'
 • Professionaliteit gecombineerd met persoonlijk leiderschap stimuleren binnen de organisatie
 • De focus behouden op macromanagement en taakvolwassenheid binnen de organisatie creëren 
 • Work-life balance behouden


A leader is one who goes the way (persoonlijk leiderschap), knows the way (kennis en ervaring) and shows the way (vanuit bewustzijn en samen)
Deze masterclass richt zich op zowel business coaching, dat zich focust op het realiseren van zakelijke doelstellingen, als executive coaching, het kunnen begeleiden bij het maken van effectieve beslissingen en keuzes. Daarnaast ontwikkel jij jezelf als executive business coach naar het niveau dat je executives op zowel zakelijke uitdagingen als op persoonlijk gebied kunt begeleiden.

Het is voor veel executives lastig om een positieve balans tussen werk en privé te vinden en te behouden. Wanneer een executive op persoonlijk niveau onbalans ervaart, kan dit, bewust of onbewust, impact hebben op zijn/haar grondhouding en wijze van leidinggeven.

Bij het vervullen van een veelomvattende functie groeit dan ook de behoefte aan een blik van buitenaf die scherp is op zowel de persoon als de business. Dat vraagt om zelfinzicht, zelfreflectie, persoonlijk- en professioneel leiderschap. Een bij Inzicht gespecialiseerde Executive Business Coach begeleidt executives naar dit niveau.

 

Specialisatie

Executive Business Coaching in het kort


Deze masterclass is iets voor jou als je:

 • Meer vaardigheden wilt ontwikkelen om executives te begeleiden op het gebied van bewustwording en de impact hiervan binnen persoonlijk en professioneel leiderschap
 • Topmanagers, ondernemers en directeuren wilt begeleiden en adviseren bij de invulling van hun veelzijdige rol
 • Als senior executive binnen jouw vakgebied collega's met minder ervaring op een coachende en effectieve manier wilt kunnen begeleiden en adviseren op o.a. het gebied van teamprestaties, cultuurvraagstukken en leiden vanuit verbinding
 • Als coach of trainer vakinhoudelijk (verder) wilt specialiseren en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling verder wilt groeien


Over deze masterclass 
In de Masterclass Executive Business Coaching wordt er een verdiepingsslag aangebracht in de vaardigheden van de ervaren coach of professional om te kunnen werken met topmanagers, ondernemers en/of bestuurders. Executives krijgen over het algemeen weinig feedback vanuit de organisatie vanwege de positie waarin zij zich bevinden. Als Executive Business Coach ontwikkel jij jezelf tot een sterke sparringspartner en adviseur die zichzelf staande kan houden in de snelle en complexe dynamiek waarin executives zich bevinden.


Kwaliteit en Permanente Educatie
Deze masterclass heeft het PE-vignet toegekend gekregen van NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council). Wanneer je aangesloten bent bij NOBCO ontvang je 80 Permanente Educatie uren.

 

Post-HBO registerdiploma tot Senior Executive Coach
Na afloop van de masterclass ontvang je een certificaat van deelname. Je kunt er echter ook voor kiezen om op te gaan voor het erkende Post-HBO registerdiploma tot Senior Executive Coach door het volgen van de Masterclass Systemisch Coachen en een aanvullende examenmodule van drie maanden. Deze keuzemogelijkheid wordt besproken tijdens de opleidingsdagen.


Theorie en praktijk
De masterclass kent een voortdurende afwisseling van theorie en praktijk, is intensief en toch prima te combineren met een fulltime baan. In 8 maanden heb je 10 opleidingsdagen en neem je 1 keer deel aan een intervisiebijeenkomst. Je sluit de masterclass af met een essay.

Alle opleidingsdagen worden begeleid door minimaal 2 opleiders. Daarnaast is de masterclass afgestemd op verschillende leerstijlen en bestaat de groep uit minimaal 9 en maximaal 16 deelnemers waardoor individuele aandacht, persoonlijke begeleiding en feedback gegarandeerd is.


Afhankelijk van jouw wensen en leerdoelen mag je aan het einde van de masterclass in ieder geval verwachten dat je:

 • Een integere sparringspartner bent voor executives, ondernemers, CEO's en directeuren en hen meer vanuit gelijkwaardigheid en autonomie kunt coachen en begeleiden
 • Jouw coachstijl verder hebt ontwikkeld, deze effectief kunt inzetten en hiervan kunt afwijken om het bewustzijn en leereffect bij executives te vergroten 
 • Over diverse communicatievaardigheden en coachmethodieken beschikt om in te kunnen zetten bij het coachen en begeleiden van executives naar zelfinzicht, zelfreflectie, persoonlijk- en professioneel leiderschap
 • Weet welke interventies je kunt inzetten binnen Executive Business Coaching
 • Om kunt gaan met de diverse persoonlijkheden binnen executives functies en jezelf staande weet te houden in de snelle en complexe dynamiek waarin executives zich bevinden
 • Over een scherper waarnemingsvermogen beschikt en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling door bent gegroeid
 • Zelfreflectie standaard op de agenda hebt staan waardoor je zowel persoonlijk als professioneel bewustere keuzes maakt


Vooropleiding en intake
Je kunt deelnemen aan deze masterclass als je functioneert op HBO-niveau, waarbij levenservaring en werk- en denkniveau net zo belangrijk zijn als een diploma. Ook ben je van harte welkom wanneer je een opleiding tot coach of trainer hebt gevolgd maar ook professionals, zoals leidinggevenden, (HR)managers en executives kunnen deelnemen aan deze masterclass. Daarnaast is affiniteit en ervaring in een zakelijk uitdagende omgeving belangrijk voor deze masterclass.

Om optimaal te kunnen leren en het beste uit jouw ontwikkeling te halen, wordt er tussen de inschrijving en de eerste trainingsdag met iedere deelnemer een intakegesprek gevoerd. In dit gesprek worden leerwensen en –behoeften geïnventariseerd en verwachtingen op elkaar afgestemd. Op deze manier realiseren we met elkaar een optimale samenwerking en interactie.

 

Informatie

Locatie, startdata en lesrooster


5 blokken van 2 lesdagen per 6 weken
De masterclass beslaat vijf blokken van twee aaneengesloten opleidingsdagen binnen acht maanden. We starten om 9.00 en eindigen rond 16.30 uur. 


Locatie 
De Masterclass Executive Business Coaching vindt plaats op onze coach- en opleidingslocatie in Rotterdam. 
 

 

Masterclass

Programma inhoud


Deel 1: Zelfbewustzijn van de Executive Business Coach

 • Zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfsturing
 • Het eigen copingsmechanisme en de invloed ervan op de gespreksvoering
 • Rollen, patronen, conditioneringen en het herkennen van co/overdracht en projectie 
 • Interpersoonlijke dynamieken
 • Waarnemen zonder oordeel
 • Coachen vanuit autonomie en gelijkwaardigheid


Deel 2: Effectief begeleiden van executives

 • Ego, identiteit en afweermechanismen
 • Conflicthantering, mediation en machtsverhoudingen
 • Het coachen van en omgaan met verschillende persoonlijkheden aan de top
 • Psychologische gedragsmodellen (o.a. Jung)
 • Op executive niveau confronteren en stimuleren 
 • Internationale leiderschapsmodellen
 • Executive vraagstukken
 • De relatie tussen verbinden, vertrouwen en verbeteren
 • Reflecteren en evalueren
 • Afronding en vervolg na de masterclass

 

Ontwikkeling

Portfolio, praktijk en intervisie


Portfolio
Tijdens de masterclass maak je een digitaal portfolio waarmee je jouw ontwikkeling volgt. Hierin upload je de voorbereidingsopdrachten, reflectieverslagen van de lesblokken en individuele coachgesprekken, de verslagen van de intervisiebijeenkomst en het essay. Door te werken aan het portfolio neem je de verantwoordelijkheid om terug te blikken op jouw ontwikkeling en leer jij jezelf beter kennen door middel van zelfreflectie. Met het portfolio kun je ook aan anderen laten zien over welke competenties jij beschikt en welke groei je hebt doorgemaakt.


Executive coaching in de praktijk
Tijdens deze masterclass ga je aan de slag met het coachen van executives. De betreffende executives hebben een echt vraagstuk en geen privé-relatie met jou. Van ieder gesprek maak je een verslag en ontvang je feedback van zowel de executives als de opleiders. Doel van dit onderdeel is praktijkervaring opdoen met Executive Coaching.


Intervisie
Bij de start van de masterclass worden intervisiegroepen samengesteld die gedurende de masterclass één keer bij elkaar komen. In deze bijeenkomsten wordt een executive vraagstuk van één van de deelnemers behandeld en kan casuïstiek worden ingebracht. Doel hiervan is het uitwisselen van ervaringen, het verstevigen van communicatieve vaardigheden en het vergroten van Executive Business Coach competenties. Van de bijeenkomst wordt een individueel reflectieverslag gemaakt.


Tijdsinvestering
Reken op een investering van vier tot zes uur per week voor de voorbereidingsopdrachten, het lezen van verplichte literatuur, het deelnemen aan de intervisie bijeenkomst en het schrijven van een essay.

 

Begeleiding

Opleiders


De Masterclass Executive Business Coaching wordt begeleid door Jasper Vreugdenhilexecutive coach en opleider op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, professioneel leiderschap en ondernemerschap. Daarnaast worden diverse gastcolleges verzorgd door succesvolle executives.

 

Efficient

Digitale leeromgeving


Voor een optimale begeleiding tijdens deze masterclass maken wij gebruik van een digitale leeromgeving waarmee je toegang krijgt tot alle informatie die voor deze masterclass relevant is.


Binnen deze leeromgeving:

 • Ga je aan de slag met de voorbereidingsopdrachten
 • Maak je een portfolio aan en ontvang je feedback van de opleiders 
 • Behoud je in één oogopslag zicht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, afspraken en deadlines
 • Heb je toegang tot alle informatie, werkmethodes en theorieën die zijn gedoceerd tijdens de masterclassdagen

 

Inzicht

Locaties en faciliteiten


De masterclass vindt plaats op onze coach- en opleidingslocatie in Rotterdam of Noordwijk aan Zee. 


Over onze locaties en faciliteiten

 • Onze locaties kennen een fijne leeromgeving en zijn voorzien van prettige faciliteiten
 • Wij bieden voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding, oefengesprekken en hoorcolleges 
 • Het lesmateriaal ontvang je bij aanvang van de masterclass
 • Onze locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer


Eten en drinken

 • Op iedere opleidingsdag wordt een uitgebreide en gezonde lunch verzorgd
 • Zelf iets meenemen of opwarmen kan ook in de keuken op onze locatie
 • Gedurende de masterclass staat water voor je klaar en kun je onbeperkt gebruik maken van koffie, thee, diverse frisdranken, vers fruit en zoete snacks

 

Investering

Kosten en praktische informatie


De Masterclass Executive Business Coaching kost € 4.500,-, is vrijgesteld van BTW en als beroepsopleiding fiscaal aftrekbaar. Gespreide betaling is mogelijk in overleg.


De masterclass is inclusief:

 • Intakegesprek
 • Lesmaterialen en literatuur
 • Koffie, thee, fruit, warme- en zoete snacks
 • Een gezonde lunch tijdens alle lesdagen
 • Eventuele studiecoaching en advies

 

Executive coachopleiding bij Inzicht

 

In het kort

Executive Business Coaching samengevat

 

 • Binnen 8 maanden 10 opleidingsdagen
 • De data van de masterclass staan vermeld onder het kopje 'Locatie, startdata en lesrooster'
 • De masterclass start één keer per jaar op onze coach- en opleidingslocatie in Rotterdam en Noordwijk aan Zee
 • Onze locaties zijn goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer 
 • Elke opleidingsdag is van 09.00 tot 16.30 uur en wordt begeleid door minimaal twee opleiders en diverse gastsprekers
 • Minimaal 9 en maximaal 16 deelnemers waardoor individuele aandacht gegarandeerd is
 • Jouw investering bedraagt in geld € 4.500,- en in tijd, naast de opleidingsdagen, 4 tot 6 uur per week
 • Als beroepsopleiding is deze masterclass vrijgesteld van BTW, fiscaal aftrekbaar en kan in overleg in termijnen worden betaald
 • Na afloop ontvang je een certificaat bij een voldoende beoordeling, je de opdrachten voldoende hebt uitgevoerd, wanneer je deel hebt genomen aan een intervisiesessie en je minimaal 90% aanwezig bent geweest op de opleidingsdagen
 • Deze masterclass kan gevolgd worden als onderdeel van de Post-HBO registeropleiding tot Senior Executive Coach en voldoet ruimschoots aan de kwaliteitscriteria die gesteld worden door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
 • Wanneer je bent aangesloten bij de NOBCO ontvang je na afloop van de masterclass 80 permanente educatie uren

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving en de eerste informatie.

Persoonlijke gegevens

Adresgegevens

Factuurgegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.

Tip!

Masterclass Teamcoaching

Wil jij een verdiepingsslag aanbrengen in jouw vaardigheden als coach om te kunnen werken met teams op verschillende niveaus? Dan is de Masterclass Teamcoaching iets voor jou!
 

Bekijk de masterclass

 

Kennismaken?


Ondanks alle zorg waarmee wij deze website gemaakt hebben, blijft het echter tekst. Wij kunnen ons voorstellen dat je `er meer gevoel bij wilt krijgen` en meer informatie of advies nodig hebt. Je kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen, jouw vraag stellen of een kennismaking inplannen. Daarnaast zijn wij bereikbaar op 071 889 17 35 en via info@inzicht.nl.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.