menu
Begeleide intervisie bij Inzicht

Intervisie 


Wij ondersteunen onze klanten regelmatig met intervisie. Het doel van deze begeleiding is het (door)ontwikkelen van het persoonlijk en professioneel leiderschap van individuen, groepen, teams en MT's én het creëren van nieuwe inzichten op ingebrachte werkvragen. Deze vorm van begeleiding zorgt voor een effectieve impuls op de drie essentiële niveaus van leren IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijn) waarbij er, naast aandacht voor het inhoudelijke gedeelte, door ons verdieping wordt aangebracht op het persoonlijke element ter bevordering van zelfreflectie, zelfsturing, zelfmanagement.

Tijdens een intervisie sessie worden werkvragen in professioneel groepsverband opgepakt onder begeleiding van een senior of executive coach. Deze werkvragen zijn gericht op het realiseren van een gewenste (gedrags)verandering van de deelnemer ten aanzien van het ingebrachte vraagstuk. Je leert als deelnemer anders naar het vraagstuk te kijken, vanuit diverse invalshoeken en een breder perspectief, waarbij de andere deelnemers collegiale ondersteuning bieden binnen het interactieve proces. Door elkaar te helpen bij het uitwerken van een werkvraag komt iedereen verder in het individuele ontwikkelproces. Daarnaast verbetert de samenwerking binnen een groep, team en/of MT en komt er meer inzicht en begrip voor elkaar en eventuele storingen in werksituaties.

Elke intervisiegroep wordt begeleid door één van onze coaches waarbij de groep geholpen wordt te focussen op dat waar het werkelijk om gaat en niet op de omstandigheden waarin degene die de werkvraag stelt, verkeert. In de sessies wordt aandacht besteed aan de vraag onder de vraag, het luisteren op diverse niveaus, het stellen van open, effectieve en bewustzijnsvragen en het collegiaal adviseren gericht op wat de ander en/of de organisatie nodig heeft. 

Het belangrijkste doel van intervisie is tot inzichten en oplossingsalternatieven komen. Daarbij zijn oplossingen overigens niet altijd letterlijk oplossingen, het kan ook om een nieuw perspectief of een (gedrags)verandering gaan. De deelnemers ontwikkelen meer vaardigheid in het adviseren en coachen van collega's zonder sturing vanuit projectie en overdracht waarbij zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid belangrijke uitgangspunten zijn.

Intervisie wordt naast het inzetten in groepen, teams en MT's ook ingezet ten behoeve van interne coachpools binnen ambtelijke- en grotere organisaties waardoor de kwaliteit van coaching op niveau blijft en wordt gewaarborgd.

 

Inzicht

Werkwijze


Voelbare, zichtbare en duurzame ontwikkeling 
Onze werkwijze creëert bewust persoonlijke groei en bevordert gezonde, effectieve groei in de mate van samenwerking, communicatie en professionaliteit op de werkvloer. Naast het aanleren van effectieve communicatietechnieken, persoonlijke en professionele leiderschapsvaardigheden en (management)tools zijn wij ook gericht op het vergroten van intrinsieke ontwikkeling op de drie niveaus van leren: IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijnsniveau). Juist deze combinatie heeft als effect dat wij de kwaliteit van werken significant zien verbeteren; de werksfeer wordt prettiger, de verhoudingen gezonder, (persoonlijk) leiderschap ontwikkelt en de groep en/of het (management)team wordt meer één geheel gericht op professionaliteit, klantgerichtheid en succes.
 

Intakegesprek en advies op maat
Intervisie start met een oriënterend gesprek met één van onze senior of executive coaches. Tijdens dit gesprek wordt er, naast kennismaken met elkaar en het bespreken van onze werkwijze, dieper ingegaan op het vraagstuk en de eventuele vraag onder deze vraag. 


Daarnaast ontvang je een advies over hoe een vervolg eruit kan gaan zien en een offerte op maat. Graag geven we je specifieke informatie. Neem hiervoor contact met ons op via het onderstaande formulier of bel 071 889 17 35.

 

Ervaren

Senior en executive begeleiding


Senior en executive professionals 
Alle Inzicht coaches zijn werkzaam op senior of executive niveau en hebben jarenlange ervaring in het werkveld, een breed scala aan coachtechnieken en vakinhoudelijke competenties en de nodige levenservaring. Daarnaast zijn onze coaches aangesloten bij en geaccrediteerd door onder andere de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en werken wij volgens de Internationale Ethische Code.  

Een Inzicht coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Daarnaast is werken aan persoonlijk en professioneel leiderschap binnen een team en/of organisatie ook gewoon leuk om te doen, daarom vinden wij humor en ontspanning in de sessies minstens zo belangrijk als het bereiken van doelen en de mate van diepgang. Op onze teampagina kun je alvast kennis maken met het team van Inzicht. 

 

Locatie

Incompany of bij Inzicht

Intervisie begeleiding kan zowel incompany als op een van onze locaties in Rotterdam of Noordwijk aan Zee plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de wensen en ontwikkel behoeften van de organisatie, deze zullen worden besproken tijdens een oriënterend gesprek.

 

Meer weten?

Contact


Neem contact op voor meer informatie over Intervisie. Je kunt je gegevens achterlaten via onderstaand formulier waarna één van onze coaches contact met je zal opnemen. Je kunt ons ook bereiken via 071 889 17 35 of info@inzicht.nl.

 

Interessant voor jouw organisatie?

Je kunt contact met ons opnemen door het formulier in te vullen en te verzenden. Binnen drie werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Jouw gegevens

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacy declaration voor meer informatie.