menu

Ervaring van

Roland en Liesbeth Bron

Oprichters coachbedrijf Ontknoopt


Wat voor ons begon als spelenderwijs starten aan de opleiding vanuit de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling eindigde met de realisatie van ons eigen gezamenlijke coachbedrijf 'Ontknoopt'.

De term is al vaker gevallen dat de Post Hbo Registeropleiding tot Professioneel coach ”life changing” is en wij kunnen niet anders dan dat beamen. Dankzij die opleiding is ons leven verrijkt, we hebben verbinding met onszelf en van daaruit met anderen, we zitten beter in onze energie, we leggen de focus op zaken die er toe doen en we zijn ons bewust van onze behoeftes achter het gedrag dat we laten zien.

De leeropbrengst van de opleidingen bij Inzicht heeft ons zowel privé als zakelijk veel gebracht. 

De masterclass Coachen kernemoties leerde ons dat wij niet onze emoties zijn, maar dat emoties wel een signaal zijn van een onderliggende behoefte. Wat gebeurt er als je bang, boos of verdrietig bent en wat is de rol van je blauwdruk, maar ook van biochemische processen, daarbij? En hoe kan je daar als coach vervolgens mee werken?

Ook het zicht krijgen op de kracht van systemische weten bleek relevant te zijn. De verschillende vormen en technieken die toegepast kunnen worden binnen systemisch werken maakt dat er een mooi palet van mogelijkheden is om te gebruiken tijdens coachen en in gesprekken.

Dat de opleidingen zoveel impact hebben heeft ook alles te maken met het gedreven team van Inzicht. Zij hebben het vermogen aan te sluiten bij de leerbehoefte van de groep en tegelijkertijd te prikkelen, uit te dagen en de deelnemers op een positieve manier uit te nodigen om stappen in hun ontwikkeling te zetten. In hun begeleiding zien zij vaak al waar de blinde vlekken van de deelnemers zitten en zij zetten erop in om deze duidelijk te krijgen. De combinatie van theoretische kennis, veel praktijk en veel reflectie en feedback leidt tot een onvoorstelbare leercurve voor de deelnemers.

Zowel persoonlijk als professioneel zijn wij gegroeid en zien we de enorme toegevoegde waarde in ons leven. Dit maakt de investering in de opleidingen ten opzichte van de opbrengst zeer zeker de moeite waard. Wij zijn het team van inzicht dankbaar voor hun inspanningen en wat we hierdoor hebben gekregen.

Bekijk ook de andere zakelijke ervaringen