Learning track Personal Development Entrepreneurs

Jasper Vreugdenhil

In het kort

 • Aanbevolen door leden van de Entrepreneurs Organization Nederland.
 • MBO+/HBO niveau gericht
 • Een keer per 4 weken 1 trainingsdag
 • Gemiddeld evaluatie cijfer van 9,0
 • Alle lesdagen vinden plaats in Rotterdam
 • Meest ontvangen feedback: a once in a lifetime experience!


Storingen hebben altijd voorrang

Doelstelling van deze learning track is de focus op het ontwikkelen van persoonlijk inzicht en het bewust maken van eigen gedrag en innerlijke drijfveren. Pro activiteit, eigen verantwoordelijkheid en de wens om bezig te zijn met groei en verandering zijn hierbij kernwaarden. Het effect is dat jij als (startend) ondernemer beseft dat je een keuze hebt in de mate waarin je gedrag inzet en de wijze waarop je communiceert. Ook zul je gaan zien waar er ruimte is om vanuit positief gedrag te veranderen en jouw groei betekent één op één de groei van de organisatie!

Je gaat actief aan de slag met het krijgen van inzicht in de verschillende systemen van de mens en het effectiever leren omgaan met gedragspatronen, emoties en weerstand in jezelf en bij anderen. Het ontwikkelen van persoonlijk inzicht en leiderschap begint met het herkennen van ‘eigen’ karaktervormen, persoonlijke gedragingen, ontwikkelingen en emoties. Vervolgens gaan we via erkennen en acceptatie naar doen en stel je jezelf concrete en proactieve doelen richting datgene wat je graag anders zou willen in gevoel, houding en gedrag. Het beseffen wat persoonlijk leiderschap kan aanvullen op professioneel leiderschap is één van de krachtigste inzichten die er zijn.

Naast de nodige persoonlijke bewustwording en inzichten ga je aan de slag met diverse effectieve communicatie- en coach technieken. Training of coaching zijn geen doelen op zich, het zijn onderdelen van een veranderproces. Wij streven naar het realiseren van een positieve verandering van het systeem binnen individuen, teams en organisaties. De belangrijkste succesfactor voor implementatie van het geleerde in de praktijk, is dat de verandering vanuit jezelf komt.

Afhankelijk van jouw wensen en leerdoelen mag je aan het einde van de learning track verwachten:

 • dat je inzicht hebt in jouw emotionele drijfveren en onbewust gedrag;
 • dat je in staat bent tot zelfmanagement en zelfsturing;
 • dat jouw gezichtsveld verbreed is waardoor je effectiever kunt functioneren;
 • dat zelfreflectie standaard op jouw agenda staat waardoor je zowel persoonlijk als professioneel meer bewuste keuzes maakt;
 • dat bewustwording onderdeel is van jouw dagelijkse functioneren, zowel privé als zakelijk;
 • dat je begrijpt op welke wijze persoonlijk en professioneel succes hand in hand gaan en dat uiteindelijk het één niet zonder het ander kan.

Wij hebben deze learning track ontwikkeld voor zowel startende als ervaren ondernemers, maar ook leidinggevenden of managers die zich bezighouden met zelf-organiserende teams en ondernemerschap in een organisatie zijn van harte welkom.

Opleidingsdagen, data en tijdsinvestering

De learning track Personal Development kent een duur van 7 maanden en beslaat 7 trainingsdagen. De trainingsdagen zijn één keer per 4 weken en vinden plaats op onze opleidingslocatie in Rotterdam. We starten steeds om 9.00 uur en eindigen rond 16.30 uur. Reken op een investering van drie tot zes uur per week voor de voorbereidingsopdrachten.

Voor een maximaal leereffect kent elke trainingsgroep minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. Alle trainingsdagen worden geleid door Jasper Vreugdenhil, executive coach en senior opleider op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. 

Godard Croon

Consultant

Benieuwd naar wat mijn vrouw en haar forum hadden geleerd, meldde ik mij aan voor de Entrepreneurs Organization partnertrack. Meteen de eerste trainingsdag werd duidelijk dat de aanpak van Inzicht (Jasper in dit geval) heel doortastend is en vooral van blijvende waarde. Door het gebruik van pakkende termen die ons gedrag beschrijven bleef de theorie heel goed bij mij hangen en vielen de puzzelstukjes van mijn persoonlijk gedrag, de oorzaken... Lees verder »

Sophie van den Haak

Eigenaar The Wax Bar

Dit jaar heb ik de Learning Track Personal Development Entrepreneurs gedaan bij Jasper Vreugdenhil van Inzicht. De Learning Track is verrassend en zeker doeltreffend. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn triggers, gedrag en uiteindelijk de onderliggende behoefte. De Learning Track heeft positieve invloed op mij als leider van mijn bedrijf, als partner (privé) en als moeder. Jasper is scherp en doortastend en laat je echt naar jezelf... Lees verder »

Nikki Wiesman

Eigenaar Buurtboer

Werken met Jasper was voor mij eng, spannend, leuk, mooi, afzien, maar vooral een hele grote confrontatie met mezelf. Een confrontatie die ik daarvoor een aantal jaar uit de weg was gegaan, maar die heel erg waardevol was. Ik heb inzichten gekregen in mijn spel, welk effect mijn gedrag op anderen heeft, waar mijn weerstand zit, wat mijn onderliggende emoties zijn; ik heb mezelf vooral een stuk beter leren kennen. De track zet aan tot denken,... Lees verder »

Fleur Sluijter

Eigenaar UToPS

Confronterend, verhelderend, mooi, bijzonder, indrukwekkend en vooral iets waaraan ik mijn hele leven iets ga hebben. Lees verder »

Inez van Oord

Eigenaar LINQ

Vorig jaar heb ik via Entrepreneurs Organization Nederland de Personal Development learning track gevolgd bij Jasper. Iedere keer reed ik terug met nieuwe inzichten. Jasper heeft een directe en heel praktische aanpak. Ik heb geen moment zweverigheid ervaren. Het is soms confronterend omdat je een flinke spiegel voor je neus krijgt, zowel door de groep als door Jasper zelf. Ik denk dat dat tegelijkertijd juist het verschil maakte, daardoor heb ik... Lees verder »

Menno Malta

Eigenaar Phylax

Gedurende de sessies in de track heb ik heel veel over mijzelf geleerd. Ik heb inzicht gekregen in waarom ik in bepaalde situaties ‘automatisch’ een bepaald gedrag kies. Deze inzichten gecombineerd met praktische tips over gedragsmodellen, observeren en luisteren hebben direct geleid tot effectiever gedrag doordat ik het mechanisme herken en kan corrigeren. Tegelijkertijd merk ik dat ik mijn gesprekspartners in belangrijke gesprekken... Lees verder »

Remco van der Sluis

Entrepreneur / Eigenaar VBAT

Het heeft me door elkaar geschud. Van mijn stuk gebracht. Verward. En vervolgens dichter bij mezelf gebracht. Ik ken mezelf nu beter. Weet waarom ik doe wat ik doe. En ik weet wat ik voel, hoe ik dat herken. En wat ik daar vervolgens mee kan. In entrepreneurs termen : a once in a lifetime experience! En in mijn termen : you cannot afford to miss this! Lees verder »

Alexandra Weijenberg

Ondernemer & Grafisch Ontwerper

Door de Track Persoonlijke Ontwikkeling en Bewustwording (Partnertrack Enterpreneurs Organization NL) ben ik dichter bij mezelf gekomen en heb ik inzicht gekregen in mijn grootste leerpunten. Ik ben me meer bewust geworden van mijn gedrag, hoe dat me in de weg kan zitten en hoe ik bewust ander gedrag in kan zetten. Ook kan ik nu beter echt luisteren, zowel naar anderen als naar mezelf. Mijn grootste leerpunt is dat ik nu mijn emoties... Lees verder »

Lex Groenewegen

Eigenaar KijkMIjnHuis

Ik heb een gezond Nederlands wantrouwen tegen 'coaches', ik vind het vaak een hoop generalistisch gedoe uit een boekje wat niet op mij als persoon slaat (vind ik :)). Jasper had 2 min en 3 vragen nodig om connectie met mij te maken en direct tot de kern te komen. Zeer leerzaam, ik zeg doen! Lees verder »

Eric van Velzen

CEO Nebu

Als lid van de Nederlandse Chapter van de Entrepreneurs Organization krijg ik veel kansen om te leren en mezelf verder te ontwikkelen. De beste ervaring tot nu toe is de learning track Personal Development bij Inzicht. Altijd scherp, nooit stoppen voor je bent ontleed en altijd respectvol, hielp Jasper op fantastische wijze om onszelf te ontdekken, veel instrumenten te leren gebruiken en met dat alles anderen beter te begrijpen. Ik heb hier... Lees verder »

Steven Bleker

Entrepreneur

Werken met Jasper is geweldig, cool, eng, confronterend, direct en eerlijk. Alsof je na jarenlang zonder kaart te kunnen lezen, ineens de nieuwste TomTom mag inzetten om dichter bij jezelf te komen. Geen doodlopende straten meer, maar soepel en zinvol direct vanuit verwarring op je doel af naar de beste versie van jezelf. Wat ben ik hierdoor nog veel meer gaan geloven in een maakbare realiteit, vanuit de bijrijdersstoel stevig aan het roer! Ik... Lees verder »

Marjolijn Bornebroek

Neuroloog / somnoloog

Na de positieve verhalen van mijn partner (ondernemer) besloot ook ik de kans te grijpen om met Inzicht en Jasper kennis te maken toen er via Entrepreneurs Organization NL de mogelijkheid van een Partner Programma werd geboden. Met de behoefte aan bewuster contact met mijn gevoelens begon ik aan het programma. Met “gemengde" gevoelens denk ik terug aan deze Partner Track. Deze heeft mij zeer snel en op direct, confronterende wijze... Lees verder »

Bas Beek

Oprichter Compananny

Jasper Vreugdenhil laat je je eigen kompas weer herontdekken. Waar sta je en waar wil je naar toe? Allereerst vond ik het belangrijk te zien waar ik zelf stond, en waar ik stond ten opzichte van mijn omgeving, hoe ik overkwam en wat ik daarmee bereikte. Jasper triggerde mij, confronteerde mij, maar altijd met een positief doel en met volledige uitleg over het hoe en waarom. Ik ben mezelf beter gaan zien van een afstand, meer bewust bezig gegaan... Lees verder »

Marinus Noordenbos

Eigenaar Hokkaikitchen

Met een snelle analyse trekt Jasper Vreugdenhil je onmiddellijk aan je haren van de voor jou tot nu toe bekende paden naar het grote onbekende terrein van zelfexploratie.  Dit doet even pijn en voelt als een Judoka die vol goede moed aan z'n titelmatch begint en voor hij het in de gaten heeft met ippon op z'n rug ligt.  De toon is gezet, de reis kan beginnen. Een reis die je Inzicht geeft in je eigen gedrag en dat van... Lees verder »

Het programma

Deel 1: De basis van persoonlijke ontwikkeling: herkenning

In de eerste drie dagen gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag met:

 • Herkennen van het eigen systeem;
 • Omgaan met schaduwzijden;
 • Grondhouding en Ik-kracht;
 • Zelfsturing, waarden en overtuigingen;
 • Het ‘spel’ van de persoon (houding en gedrag);
 • Balans tussen denken en voelen;
 • Rollen, patronen en conditioneringen;
 • Intuïtie en verbinding;
 • Kernkwaliteiten, valkuilen en allergieën.

Deel 2: De verdieping in persoonlijke ontwikkeling: erkenning en acceptatie

In deze twee dagen werken we naar de meer intuïtieve verdieping. Onderwerpen in dit deel zijn:

 • Waarnemen zonder oordeel, hoogste vorm van intelligentie?;
 • Vormen en functies van weerstand;
 • Onproductieve cognities;
 • Trots of ego, een keuze;
 • Authenticiteit en transparantie;
 • Stralend falen en glunderend blunderen.

Deel 3: Leiderschap in persoonlijke ontwikkeling: nauwkeurigheid en moed

In deze twee dagen werken we aan het zelf blijven ontwikkelen met de volgende onderwerpen:

 • De paradox van kwetsbaarheid en kracht;
 • Werken met de tijdsbalk;
 • Geweldloos en helder communiceren;
 • Reflecteren en evalueren (van ego naar ik);
 • Afronding en evaluatie.

Zicht op jouw ontwikkeling

Tijdens deze learning track maak je voorbereidingsopdrachten, reflecteer je op de lesdagen en neem je het geleerde mee in jouw dagelijkse praktijk. Hierdoor neem je de verantwoordelijkheid om terug te blikken op jouw ontwikkeling en leer je jezelf beter kennen door middel van zelfreflectie.

Gedurende de learning track worden jouw vaardigheden en jouw houding als professional gevolgd en krijg je voortdurend feedback om je te ondersteunen in jouw ontwikkeling.

Digitale leeromgeving

Om je optimaal te begeleiden tijdens de learning track maken wij gebruik van een digitale leeromgeving waarmee je online toegang hebt tot alle informatie die voor deze track relevant is.

Binnen deze leeromgeving:

 • ga je aan de slag met de voorbereidingsopdrachten;
 • ontvang je feedback van de docent;
 • heb je toegang tot alle informatie, werkmethodes en theorieën, welke zijn gedoceerd tijdens de trainingsdagen;
 • vul je het e-portfolio in jouw persoonlijk dossier;
 • behoud je in één opslag zicht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, afspraken en deadlines.

De kosten

De learning track kost € 1.950,- exclusief BTW. Deze prijs is inclusief studiemateriaal, locatie met parkeergelegenheid, intakegesprek en catering. Gespreide betaling is mogelijk na overleg.

Jasper Vreugdenhil

Jasper Vreugdenhil

Jasper heeft als eigenaar van Inzicht zijn weg gevonden binnen het vak van coach, docent en trainer. Als inspirator, motivator en provocateur volgt hij zijn missie om mensen een...

Deze learning track samengevat

 • Een learning track op maat gemaakt voor entrepreneurs op MBO+/HBO niveau gericht op persoonlijke ontwikkeling.
 • Aanbevolen door leden van de Entrepreneurs Organization Nederland.
 • Binnen 7 maanden, 7 trainingsdagen.
 • Eén keer per 4 weken 1 trainingsdag van 09.00 uur tot 16.30 uur.
 • De locatie voor alle dagen is in Rotterdam en goed bereikbaar met eigen- en openbaar vervoer.
 • Elke opleidingsdag wordt geleid door een executive coach / senior opleider op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.
 • Maximaal 14 deelnemers, dus individuele aandacht gegarandeerd.
 • Jouw investering bedraagt in geld € 1.950,- en in tijd, naast de trainingsdagen, drie tot zes uur per week. 


Typ bovenstaande code over.