Masterclass Coachen op kern-emoties

Desirée Vreugdenhil

Jasper Vreugdenhil

Wendy Westerveld

Cor Vreugdenhil

Yvon Harreman

In het kort

 
 • Professioneel coachen op kern-emoties op HBO niveau
 • Binnen 6 maanden 8 opleidingsdagen
 • Gemiddeld evaluatie cijfer van 9,1
 • Alle lesdagen vinden plaats in Rotterdam
 • Meest ontvangen feedback: intens en verhelderend!
 • 16 Permanente Educatie punten bij de NOBCO


Je bént niet jouw emotie, je ervaart emotie

Veel coachvragen hebben uiteindelijk te maken met een kern-emotie. Zelfs een praktische vraag kan zijn oorsprong hebben in een kern-emotie. Hoe kom je hier achter, hoe wikkel je een vraag af tot dit niveau en hoe ga je er vervolgens mee om?

Wij zijn van mening dat een coach op het gebied van kern-emoties moet blijven ontwikkelen om in staat te zijn zo objectief mogelijk naar de ander te kunnen kijken. Vanuit deze gedachte hebben wij de masterclass ‘Coachen op kern-emoties’ geschreven. Een bijzonder boeiend onderwerp!

Wil jij:

 • als coach meer vaardigheid ontwikkelen in het werken met kern-emoties en hierdoor anderen beter begeleiden;
 • als behandelaar vakinhoudelijk verder professionaliseren op dit thema;
 • op het gebied van persoonlijke ontwikkeling verder groeien;
 • je als trainer of docent verder verdiepen in kern-emoties in relatie tot de groepsdynamica;
 • je als coachend leidinggevende meer inzicht krijgen in kern-emoties en hoe hier effectief mee om te gaan.

Dan is deze masterclass iets voor jou!
In de masterclass Coachen op kern-emoties wordt er een verdiepingsslag aangebracht in de vaardigheden van de coach om te kunnen werken met kernemoties als onderdeel van het systeem van de coachee. De deelnemer gaat aan de slag met het werken met kind-emoties, schaduwzijden, het onderbewuste, het terugbrengen van de emoties in het hier & nu, de relatie met het overlevingssysteem van de mens en hoe de coachee te brengen tot zelfmanagement en het ontwikkelen van zelfsturing binnen dit thema.

Deze masterclass kent inmiddels zijn 4de jaargang en voldoet aan de kwaliteitsnormen van de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council). Bij aansluiting bij de NOBCO ontvang je 16 Permanente Educatie punten.

Daarnaast kent deze masterclass een gemiddeld evaluatie cijfer van 9,1 en de laatste leergang is door de cursisten gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 9,4. Ook hier kwaliteit boven kwantiteit. Kijk voor ervaringen van deelnemers eens bij ‘ervaringen/referenties’. 

De masterclass kent een voortdurende afwisseling van theorie en praktijk, is intensief en toch prima te combineren met een baan. In zes maanden heb je 8 opleidingsdagen, neem je twee keer deel aan een intervisiebijeenkomst, voer je naast de oefengesprekken in de opleiding, zelfstandig twee coachtrajecten en sluit je de masterclass af met een essay.

Afhankelijk van jouw wensen en leerdoelen mag je aan het einde van de masterclass verwachten:

 • dat je als professional meer inzicht hebt gekregen in kern-emoties;
 • dat je de diepere lagen herkent van emoties, zowel in jezelf als in jouw omgeving;
 • dat je als coach meer vaardigheid hebt ontwikkeld in het werken met kern-emoties;
 • dat je op het gebied van persoonlijke ontwikkeling verder bent gegroeid;
 • dat jouw gezichtsveld verbreed is waardoor je effectiever kunt functioneren binnen elke relatie;
 • dat je over diverse technieken beschikt binnen deze specialisatie;
 • dat zelfreflectie standaard op jouw agenda staat waardoor je zowel persoonlijk als professioneel meer bewuste keuzes maakt.

Je kunt deelnemen aan deze masterclass wanneer je minimaal een HBO opleiding tot coach, counselor, therapeut, of een opleiding gelijkwaardig hieraan, hebt gevolgd en met succes hebt afgerond. Tussen de inschrijving en de eerste opleidingsdag wordt er met iedere deelnemer een intakegesprek gevoerd. In dit gesprek worden leerwensen en -behoeften geïnventariseerd en verwachtingen op elkaar afgestemd. Zo realiseren we met elkaar een optimale samenwerking en interactie.

Opleidingsdagen, data en tijdsinvestering

De masterclass beslaat vier blokken van twee opleidingsdagen binnen zes maanden en vindt plaats in ons opleidingsinstituut in Rotterdam. We starten steeds om 9.00 uur en eindigen rond 16.30 uur. Alle opleidingsdagen worden begeleid door twee docenten. Uiteraard zorgen wij ook voor de innerlijke mens: koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. 

Reken op een investering van zes tot acht uur per week voor de voorbereidingsopdrachten, het lezen van verplichte literatuur, het deelnemen aan twee intervisie bijeenkomsten, het voeren en verslaan van de coachgesprekken en het schrijven van een essay. Gezien de opbouw in deze opleiding is het niet mogelijk om vrijstelling te krijgen.

De data van de masterclass Coachen op kern-emoties 2021 zijn:
3 en 4 juni, 8 en 9 juli, 9 en 10 september, 28 en 29 oktober 2021.

Wouter Keus

Informatie manager

De masterclass ‘Coachen op kernemoties’ heeft mij geleerd om meer op mijn gevoel te vertrouwen door lastige onderwerpen, zoals onderwerpen die emotioneel zijn geladen, juist niet uit de weg te gaan. Mijn bewustwording neemt toe door aandacht te geven aan de onderwerpen waar ik liever niet bij stilsta en dit zorgt ervoor dat de scherpe randjes er bij mij af gaan. Het heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn... Lees verder »

Dorotheé Beens-Nieuwveld

Workshopcoach

Na mijn coachopleiding ben ik aan de slag gegaan als coach en bleef ik bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Op een gegeven moment merkte ik dat ik er dagelijks bij stilstond zonder het gevoel te hebben dat ik echt wat nieuws leerde. Dat was het moment dat ik me aanmeldde voor de masterclass Kernemoties. Omdat alleen (ervaren) coaches deelnamen werd vanaf de eerste minuut de diepgang gepakt. Oude patronen werden weer zichtbaar en in de... Lees verder »

Linde de Jong

Communicatieadviseur en coach

Door de masterclass Coachen op Kern-emoties ben ik (pro)actiever, effectiever en duidelijker geworden. Als communicatieadviseur, als coach en thuis ben ik meer in evenwicht. Deze masterclass heeft mij zicht gegeven op patronen die ik en anderen inzetten om contact met negatieve (oude) emoties te vermijden. Het effect van dit gedrag is dat ze groter en zwaarder worden en meer energie kosten. Door juist naar deze emoties toe te gaan en vandaar te... Lees verder »

Petra Remmelzwaal

Teamleider facilitaire diensten

Rond oktober 2018 bereikte ik het eind van een coachtraject bij Inzicht, als het gevolg van een uitdagende situatie op mijn werk. Door de wijze van coaching van Wendy Westerveld ontstond er een interesse bij mij voor het coachvak. Dus begon ik in maart 2019 de opleiding tot professioneel coach en heb deze in januari 2020 succesvol afgerond.  Naast dat deze opleiding mij heeft ontwikkeld om professioneel te kunnen coachen,... Lees verder »

Marian Rutten

Projectleider

De master Coachen op Kernemoties heeft mij gebracht naar een betere versie van mezelf in zowel mijn privéleven als ook mijn zakelijk leven. De verrassende theorie, de compassievolle en professionele trainers en alle mogelijkheden om te oefenen en te ervaren maken het een opleiding die ik niet heb willen missen.   Kernemoties zijn de redenen waarom we denken, voelen, ervaren en ons gedragen op dit moment. Door deze kernemoties te... Lees verder »

Gwendolyn Rahusen

Senior communicatieadviseur

Na de basis coachopleiding bij Inzicht wilde ik me graag verder ontwikkelen in het coachen, met als achterliggende drijfveer een volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten.   Coachen op kernemoties gaf een enorme diepgang aan mijn persoonlijke ontwikkeling: ik heb het als waardevol ervaren om te mogen werken aan inzicht in de oorsprong van aangeleerde patronen en belemmeringen. Zowel door daar in de rol van coach als... Lees verder »

Ellen Kleiweg

Operationeel specialist nationale politie

Het toepassen van coachmethodieken op mijzelf, de begeleiding door de docenten en de samenwerking met de medestudenten maken dat ik de masterclass 'Coachen op kernemoties' heb ervaren als een onontbeerlijke aanvulling en verdieping voor mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn ontwikkeling als coach. Kernemoties zijn onderdeel van een mens en hebben invloed op ons dagelijks functioneren, de basis ligt in onderzoeken zonder oordeel,... Lees verder »

Mei-lan de Koning

Docent CKV en Ondersteuningcoördinator

Zoekende naar een opleiding om coachvaardigheden te ontwikkelen, kwam ik in het voorjaar van 2017 bij Inzicht terecht. Het eerste oriëntatiegesprek maakte meteen veel bij me los. De Post-HBO registeropleiding beloofde een hobbelige rit te worden met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Bovendien kreeg ik te horen dat je tijdens de opleiding heel praktisch aan de slag zou gaan. Ik zou daarmee uit mijn comfortzone... Lees verder »

Marianne Schram

Coach, trainer en adviseur

De masterclass Coachen op kernemoties zie ik als het afpellen van een ui... Blijkt er toch weer een laag onder de volgende laag te zitten... Kernemoties laten zich niet oplossen maar de vrijheid leren voelen om ze er te laten zijn heb ik ervaren als een mooi diepgaand cadeau waarmee ik weer verder kan groeien.. Lees verder »

Roos de Ruiter - Eyckenschild

Managing consultant

Coachen op kernemoties leek mij de meest uitdagende en ook de meest spannende verdiepende Masterclass na de coachopleiding bij Inzicht. En dat is het zeker geweest. Ik heb geleerd te accepteren dat wat voor mij op kernemoties van belang is, aangepakt mag worden wanneer ik daar aan toe ben. Daarvoor kende ik in mijn ontwikkeling nog haast of een gevoel van moeten. Rationeel zag ik dat het vast ook anders kon maar ik ben dat pas gaan doorvoelen... Lees verder »

Jeffrey Zwinkels

Professioneel coach

Mijn eerste ervaringen met Inzicht deed ik op toen ik in mijn werk met een door Inzicht opgeleid coach aan de slag ging met bewustwording van mijn gedrag, houding en communicatie. Confronterend en tegelijkertijd enorm boeiend. Zo boeiend zelfs dat ik er mijn werk van wilde maken. In eerste instantie koos ik voor een coachopleiding elders, maar wist dat er een moment zou komen dat ik me alsnog zou melden bij Inzicht. Dat moment kwam vorig... Lees verder »

Vincent Wensink

Professional coach

De masterclass 'Coachen op kernemoties’ vond ik een heel bijzonder en intensief leerprogramma. Na de basisopleiding bij Inzicht ben ik meteen doorgegaan met deze masterclass, die ik als een echte eye-opener heb ervaren. De ingang via kernemoties naar verdieping is mooi, omdat deze ingang recht op het gevoel af gaat. De lessen zijn praktisch want direct toepasbaar in de praktijk, soms confronterend om eigen gedrag ineens in te zien en... Lees verder »

Wessel Nijholt

Young Professional - projectmedewerker jongeren

Afgelopen april 2019 t/m januari 2020 heb ik de post-HBO Registeropleiding tot Professional coach gevolgd bij Inzicht. Daar heb ik enorm veel geleerd. Over mijzelf, over anderen en over het vak coaching. Van tevoren heb ik kritisch gekeken welke coachopleiding ik wilde volgen, aangezien er velen zijn. Uit die veelvoud van coachopleidingen, heb ik Inzicht gekozen vanwege hun kwaliteit, geaccrediteerde opleiding en persoonlijke insteek. Mijn... Lees verder »

Martijn Deurloo

Afdelingshoofd Planning en Control

Tijdens en na de opleiding tot professional coach zei ik tegen mensen in mijn omgeving dat ik iedereen gun om deze opleiding te volgen en dat de wereld er dan mooier uit zou zien. Aanpassing van ons onderwijssysteem met meer inzicht in wie je nu zelf bent, en hoe zaken werken bij anderen zou een begin zijn van een mooiere wereld. Inzicht heeft mij aangezet tot bewustere keuzes, het anders voeren van gesprekken en het anders gaan kijken naar... Lees verder »

Programma

In deze masterclass gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • inzicht in kern-emoties;
 • de rol van kern-emoties binnen coaching;
 • de psychologische oorsprong van emotie;
 • kern-emoties: een probleem of ‘slechts’ een omstandigheid;
 • diverse technieken waaronder ‘werken met kind emoties’ en intuïtief coachen;
 • zelfmanagement en zuiverheid in het gesprek;
 • de diepere laag in emotie;
 • het patroon van emoties in de dagelijkse praktijk;
 • familiecirkels en emoties;
 • psycho-analyse en karakterstructuren;
 • uitdagingen voor de coach;
 • de balans in de coach; cognitie versus gevoels-uitdagingen.

Zicht op jouw ontwikkeling

Tijdens deze masterclass maak je een portfolio waarmee je jouw ontwikkeling volgt. Hierin bundel je de voorbereidingsopdrachten, reflectieverslagen van de opleidingsdagen, verslagen van de oefengesprekken met meerdere oefencliënten en de twee intervisie bijeenkomsten. Tevens schrijf je een essay ter afronding van de masterclass. Hierdoor neem je de verantwoordelijkheid om terug te blikken op jouw ontwikkeling en leer je jezelf beter kennen door middel van zelfreflectie.

Leren gaat het beste door te doen. Daarom ga je tijdens deze masterclass aan de slag met het coachen van twee oefencliënten. Deze personen hebben een echte coachvraag en kennen geen privé-relatie met jou. Je voert per oefencliënt een intakegesprek en vier coachgesprekken en van één traject maak je van ieder gesprek een uitgebreid verslag. Van het andere traject maak je een verkort verslag aan de hand van ons evaluatieformulier. Doel van dit onderdeel is praktijkervaring opdoen met het coachen op kernemoties.

Alle deelnemers van deze masterclass nemen deel aan een intervisiegroep. Bij de start van de opleiding wordt een aantal groepen samengesteld die gedurende de opleiding twee keer bij elkaar komen. In deze bijeenkomsten wordt een coachvraag van één van de deelnemers behandeld. De overige deelnemers stellen vragen en geven gerichte feedback om zo de inbrenger te ondersteunen in het ontdekken van de oplossing voor het betreffende vraagstuk. Doel hiervan is het uitwisselen van ervaringen, het verstevigen van communicatieve vaardigheden en het vergroten van coachvaardigheden. Van elke bijeenkomst wordt een gezamenlijk verslag gemaakt voor in het portfolio.

Gedurende de masterclass worden jouw coachvaardigheden en jouw houding als coach gevolgd en krijg je voortdurend feedback om je te ondersteunen in jouw ontwikkeling.

Wendy Westerveld

Wendy Westerveld

Na jaren in verschillende takken van onder andere de gezondheidszorg te hebben gewerkt, besloot Wendy dat het tijd werd voor een persoonlijke en professionele doorontwikkeling....

Digitale leeromgeving

Om je optimaal te begeleiden tijdens deze masterclass maken wij gebruik van een digitale leeromgeving waarmee je online toegang hebt tot alle informatie die voor deze masterclass relevant is.

Binnen deze leeromgeving:

 • ga je aan de slag met de voorbereidingsopdrachten;
 • ontvang je feedback van de docent;
 • heb je toegang tot alle informatie, werkmethodes en theorieën, welke zijn gedoceerd tijdens de opleidingsdagen;
 • vul je het e-portfolio in jouw persoonlijk dossier;
 • behoud je in één opslag zicht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, afspraken en deadlines.

De kosten

De masterclass Coachen op kern-emoties kost € 2500,-. Deze prijs is inclusief het intakegesprek, lesmaterialen, eventuele studie coaching en de catering en exclusief het verplichte studieboek.

De masterclass is vrijgesteld van BTW en als beroepsopleiding fiscaal aftrekbaar. Gespreide betaling is mogelijk na overleg.

Deze masterclass samengevat

 • Een masterclass welke ruimschoots voldoet aan de kwaliteitscriteria die gesteld worden door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en als beroepsopleiding vrijgesteld is van BTW en fiscaal aftrekbaar.
 • Binnen 6 maanden 8 opleidingsdagen.
 • De data van de masterclass staan vermeld onder het kopje "Opleidingsdagen, data en tijdsinvestering".
 • Alle lesdagen vinden plaats in ons opleidingsinstituut in het culturele hart van Rotterdam. Onze locatie is goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer en heeft een eigen parkeerterrein.
 • Elke opleidingsdag is van 09.00 tot 16.30 uur en wordt begeleid door minimaal twee docenten.
 • Maximaal veertien deelnemers, dus individuele aandacht gegarandeerd!
 • De opleiding kent een gemiddeld evaluatiecijfer van 9,1.
 • Jouw investering bedraagt in geld € 2500,-- en in tijd, naast de opleidingsdagen, zes tot acht uur per week.
 • Na afloop ontvang je een certificaat bij een voldoende beoordeling.
 • Wanneer je aangesloten bent bij de NOBCO ontvang je 16 Permanente Educatie punten.


Typ bovenstaande code over.