menu

Hoe kies je een opleiding in de wirwar van coachopleidingenland?

Desirée Vreugdenhil
door: Desirée Vreugdenhil
10 november 2021 4 minuten lezen
Als coach- en opleidingsinstituut vinden wij het belangrijk om je zo goed mogelijk te informeren over onze opleidingen. Kiezen voor een opleiding, masterclass of leiderschapstrack is namelijk persoonlijk en afhankelijk van diverse factoren zoals de richting die je op wilt, je leerdoelen, de levensfase waarin jij je bevindt en jouw persoonlijke behoeften.

Maar hoe maak je een keuze in de wirwar van (coach)opleidingenland? Wat wij belangrijk vinden is dat onze deelnemers zich kunnen ontwikkelen op Post-HBO niveau. Daar waar de 'titel' coach te pas en te onpas gebruikt wordt, zijn wij van mening dat coaching wel degelijk een echt vak is waar competenties, vaardigheden, zelfinzicht en -bewustzijn voor nodig zijn.

In dit nieuwsbericht lees je daarom meer over de wijze waarop je jezelf kunt ontwikkelen binnen onze 6 Post-HBO registeropleidingen en vertellen we je tevens wat een opleiding bij Inzicht kenmerkt.

En uiteraard ben je van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking op één van onze coach- en opleidingslocaties.


6 Post-HBO registeropleidingen

In het afgelopen jaar hebben wij besloten om naast de Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach, ook al onze andere opleidingen te laten accrediteren op Post-HBO niveau. Dit betekent dat al onze deelnemers na het succesvol afronden van een opleiding het erkende Post-HBO diploma ontvangen. Wij zijn onwijs blij en trots dat we nu niet 1 maar 6 Post-HBO opleidingen kunnen aanbieden. 

 

De 7 kenmerken van een opleiding van Inzicht

Een Post-HBO registeropleiding bij Inzicht kenmerkt zich door de combinatie van een brede basis op vakinhoud en een hoog niveau op diepgang en bewustwording. Door intensieve begeleiding leer je de theorieën niet alleen op vakinhoud te begrijpen maar ook daadwerkelijk toe te passen in de praktijk.

Dit kun je in ieder geval van ons verwachten:

  1. Professionele senior en executive coaches en trainers
  2. Maatwerk ontwikkeling op de drie essentiële niveaus van leren: IQ (cognitief), EQ (emotioneel) en BQ (bewustzijnsniveau)
  3. Diepgang én concrete handvatten op zowel persoonlijk áls professioneel vlak
  4. Praktische ervaringen gekoppeld aan theorie en kennis
  5. Positieve, effectieve ontwikkeling en groei begeleid door twee tot vier trainers in iedere opleiding
  6. Voelbare, zichtbare en duurzame resultaten (Lees de ervaringen)
  7. Professionele en verzorgde opleidingslocaties

Wil je meer weten over de opleidingen, masterclasses of leiderschapstrajecten? Je vind inhoudelijk veel informatie op onze website. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een vrijblijvend adviesgesprek te plannen met een coach van Inzicht of deel te nemen aan één van de online open avonden.

 

Accreditaties en beroepsgroepen

Inzicht staat garant voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Dat betekent enerzijds dat wij als organisatie voldoen aan de kwaliteitscodes die vanuit brancheorganisaties (NOBCO, EMCC) worden gesteld. Anderzijds staat de kwaliteit en professionele ontwikkeling van onze trainers en coaches hoog op de agenda. Wij zijn tevens aangesloten bij diverse brancheorganisaties waaronder het KNGF, SRVO, NIP en het V&V waar onze opleidingen erkenningen en accreditaties hebben toegekend gekregen in verband met het behalen van permanente educatie uren. Lees hier meer over onze kwaliteit en accreditaties.


Opleidingsagenda

We houden je met de opleidingsagenda op de hoogte van alle startdata van workshops, masterclasses, opleidingen en learningtracks. En vermelden uiteraard ook alle overige relevante data voor de komende periode.


Wil je actief aan de slag met jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling? Dit kan uiteraard 1 op 1, daarnaast verzorgt Inzicht diverse trajecten, opleidingen en trainingen.

 

Terug naar overzicht

Gerelateerd

Misschien ook interessant om te lezen