menu

Heel Holland Coacht, blijf kritisch op kwaliteit

Desirée Vreugdenhil
door: Desirée Vreugdenhil
24 februari 2022 4 minuten lezen
Het aantal aanbieders van coaching is sinds 2014 bijna verdubbeld en de titel "coach" is nog steeds vrij te gebruiken door iedereen die zichzelf coach wil noemen. Wanneer je als particulier of organisatie op zoek bent naar een coach wordt het hierdoor steeds belangrijker om onderscheid te maken tussen een professional en een zelfbenoemde coach. 

Met de komst van steeds meer coaches groeit daarom de behoefte aan kwaliteitscontrole en een transparante coach markt. Een positieve ontwikkeling waar wij als professioneel coach- en opleidingsinstituut al geruime tijd mee bezig zijn voor onze klanten en deelnemers.

In dit nieuwsbericht lees je meer over het belang van het scherp blijven op de kwaliteit van coaching, wat de competenties van een professional zijn én waar moet je op letten bij het kiezen van een coachopleiding als je zelf aan de slag wilt.


Wist je dat...

  • Coaching tegenwoordig steeds meer als essentiële leiderschaps- en managementvaardigheid wordt gezien?
  • Het taboe op hulp vragen steeds meer wordt doorbroken en coaching wordt gezien als middel om jezelf proactief te ontwikkelen?
  • De top-5 coachvragen gaan over werk-privé balans, zelfontplooiing, loopbaan en carrière, stress of burn-out en samenwerking met collega’s?
  • Coaching geen therapie is, maar een doelgericht proces gericht op positieve groei?
  • Coaching daarom ook zo waardevol is, want je gaat zelf aan de slag met het vergroten van zelfkennis, zelfsturing en persoonlijk leiderschap!
     

Wat mag je van een professional verwachten?

Professional coaching: een doelgericht proces, gericht op zelfontwikkeling
Een professional beschikt over persoonlijke en professionele vaardigheden en competenties waardoor jij o.a. wordt gezien voorbij het gedrag dat je inzet, je bewust wordt van onbewuste en onproductieve patronen én je diverse mogelijkheden aangereikt krijgt voor verdere zelfontwikkeling. Een professional coach stimuleert je tot zelfsturing en support je hierin waardoor jij zelf tot positieve groei en resultaten komt binnen de context van jouw coachvraag. 

Zelfkennis en zelfmanagement
Dit vraagt vanuit de coach om een hoge mate van zelfkennis en zelfmanagement aangezien het essentieel is om eigen ervaringen, projectie en overdracht te kunnen scheiden in het gesprek en gericht te zijn op de coachee. Lees meer over professionele coaching.


Zelf coach worden?

Al jaren werken wij met NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) samen aan het op een hoger plan brengen van de coachprofessie. O.a. door het aanbieden van een sterke basisopleiding tot Professional Coach en diverse specialisaties voor permanente educatie uren. 

De Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach Onze opleiding is al ruim 12 jaar getoetst en erkend door o.a. CPION, CRKBO en NOBCO en beschikt over een European Quality Award. Na het succesvol afronden van deze opleiding beschik je o.a. over de competenties die door het EMCC (European Mentoring & Couching Council) worden gesteld en kun je opgaan voor het EIA-keurmerk, een keurmerk gericht op de kwaliteit van de coaching. 

Op 13 april start de volgende leergang in Noordwijk en op 18 september in Rotterdam. 

Heel Holland Coacht, blijf kritisch op kwaliteit

Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach


In deze erkende professionele coachopleiding wordt een brede vakinhoud met een hoog niveau van persoonlijke bewustwording gecombineerd.

Bekijk de opleiding

Sparren over jouw ontwikkeling?

Overweeg jij om jezelf verder te ontwikkelen via coaching, een verdiepende opleiding of wil je in groepsverband begeleid verder ontwikkelen?  Je bent van harte welkom om te sparren over jouw persoonlijke groei op één van onze coach- en opleidingslocaties in Rotterdam, Noordwijk aan Zee of online.

Via dit formulier kun je een vrijblijvend ontwikkelgesprek inplannen met één van onze coaches.  Daarnaast ben je van harte welkom op de online open avond. De volgende vindt plaats op donderdag 10 maart om 19:30 uur. 
 

Wil je actief aan de slag met jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling? Dit kan uiteraard 1 op 1, daarnaast verzorgt Inzicht diverse trajecten, opleidingen en trainingen.

Terug naar overzicht

Gerelateerd

Misschien ook interessant om te lezen