menu

Soul candy: 15 boeken voor deze zomer

Babette Kind
door: Babette Kind
19 juli 2021 4 minuten lezen
De zomervakantie staat voor de deur dus tijd om éindelijk aan een lekker boek te beginnen. Het zal je niet verbazen dat ons team graag leest over persoonlijke en professionele ontwikkeling en voor deze zomer hebben we een soul candy shortlist samengesteld van de 15 boeken die ons dit jaar op persoonlijk, professioneel en spiritueel vlak hebben geïnspireerd!

5 boekentips

Voor professionele groei

 1. Tegen de stroom mee - Jan Jacob Stam en Barbara Hoogenboom
 2. Handboek Teamcoaching - Martijn Vroemen
 3. Patronen doorbreken - Hannie van Genderen, Gitta Jacob
 4. U lijkt me een vrij hopeloos geval - Adelka Vendl
 5. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen R. Covey


Tegen de stroom mee
Leiderschap vraagt systemisch bewustzijn. Dat begint bij weten dat het eigenlijk de systemen zijn, die leiden. Niet de leider. Jan Jacob Stam en Barbara Hoogenboom dagen je uit je bestaande kennis over leiderschap en organisaties opnieuw te verkennen. Te verdiepen. En te verbinden met de systemische perspectieven. Want misschien bieden juist deze perspectieven, wel de antwoorden waar zo naar gezocht lijkt te worden.

Handboek teamcoaching
Over teams en over coaching is al veel geschreven, maar over teamcoaching nog betrekkelijk weinig. Dit handboek is voor iedereen die teams begeleidt. Behalve een inspirerend overzicht is het ook een pleidooi voor een minder bemoeizuchtige benadering van teams. Teamcoaches en teamleiders wordt geadviseerd zich helpend op te stellen. Niet afstandelijk, wel terughoudend.  

Patronen doorbreken
Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf naar wens te veranderen zodat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Aan de hand van vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt dit boek duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en op welke wijze je deze kunt veranderen. 

U lijkt me een vrij hopeloos geval
Een provocatieve coach werkt met humor, liefde en uitdaging om de cliënt te stimuleren zich uit te spreken en zijn kracht te bevorderen. Dit boek maakt helder hoe deze coachingsvorm werkt, welke voordelen het biedt en geeft een aantal aanzetten om er zelf mee te experimenteren. Tenminste, als je bereid bent een paar heilige huisjes in hulpverleningsland omver te gooien...

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap
'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey vormt al jarenlang wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen en leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt en zijn inzichten over effectief leidinggeven hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en passen wij al vele jaren met veel plezier toe in onze opleidingen en trainingen. Hij staat op deze lijst omdat je na 5 keer lezen nog steeds blijft leren van zijn inzichten. 

5 boekentips

Voor persoonlijke groei

 1. Helen van collectief trauma - Thomas Hübl
 2. Moeiteloos jeZelf zijn - Vera Halleman
 3. Unfu*k Yourself - Gary John Bishop
 4. Clarity & Connection - Yung Pueblo
 5. De fontein, maak wijze keuzes - Els van Steijn


Helen van collectief trauma
Trauma is nooit alleen maar een individueel probleem, het is ook het probleem van onze samenleving. We leven in een wereld die getraumatiseerd is, denk aan oorlogsleed dat van generatie op generatie van invloed is. Hoe reageren we op globale ontwikkelingen als de pandemie, klimaatverandering en politieke ontwikkelingen? Door te erkennen dat collectief trauma ons allemaal raakt, kunnen we een toekomst scheppen die het verleden kan helen. Thomas Hübl geeft in dit boek handvatten.  

Moeiteloos jeZelf zijn
In Moeiteloos jeZelf zijn geeft Vera Helleman de simpele geheimen prijs voor een zorgeloos leven. Het boek laat je schudden op je innerlijke grondvesten en opent daarvoor in de plaats een wereld van verwondering en enthousiasme over dit huidige moment, waarin het leven de mogelijkheid krijgt zich te vormen naar wie je werkelijk bent.  

Unfu*k Yourself: get out of your head and into your life
Dit is een gids zonder bullshit, die een eerlijke no-nonsense aanpak biedt om je te helpen je over zelfopgelegde beperkingen heen te zetten. Het zijn geen andere mensen die je in de weg staan, het zijn ook niet je omstandigheden die je blokkeren. Je staat vaak jezelf in de weg, samen met de knagende negatieve stemmetjes in je hoofd. Deze gids laat zien hoe je naar jezelf kan kijken voor het antwoord op problemen die je ogenschijnlijk niet in de hand hebt. Unfu*k Yourself begeleidt je bij het omgaan met echtscheiding, verlies, falen, gezondheid, problemen op het werk en geeft je de kracht om het leven (weer) op te pakken. 

Clarity & Connection 
In dit boek beschrijft Yung Pueblo hoe intense emoties ophopen in ons onderbewustzijn en ervoor zorgen dat we ons op bepaalde geconditioneerde manieren blijven gedragen. Op een poëtische wijze neemt hij de lezers mee in zijn gedachtegoed wat automatisch leidt tot meer zelfinzicht, inzicht in relaties en persoonlijke groei. 

De fontein, maak wijze keuzes
Versta jij de kunst om onderscheid te maken tussen waar je invloed op hebt en waarop niet, zodat je wijze keuzes kunt maken, waarmee je het jezelf goed laat gaan? Met behulp van de metafoor van de fontein kun je antwoorden vinden op levensvragen waardoor je een hogere levenskwaliteit in het heden en in de toekomst kunt beleven. In dit boek word je meegenomen in de werking van de fontein op je relaties, je gezondheid, op je werk en in de maatschappij. ‘De fontein, maak wijze keuzes’ is het vervolg op de ‘De fontein, vind je plek’ en beide boeken kunnen los van elkaar worden gelezen.  

5 boekentips

Voor bewustwording en spirituele groei

 1. Helemaal naar de meditering - Mark Siegenbeek van Heukelom
 2. De code van het bewustzijn - Cyriel Pennartz
 3. Hoogsensitiviteit als kracht - Caroline de Bont
 4. Gids voor spiritueel ontwaken - Mary Mueller Shutan
 5. The seat of the soul - Gary Zukav


Helemaal naar de meditering 
Helemaal naar de meditering is een gevatte introductie op meditatie en spiritualiteit. Mark Siegenbeek van Heukelom laat zien dat mediteren gezond, wetenschappelijk bewezen en pragmatisch is. Hij geeft nuchtere antwoorden op al je prangende vragen over het hoe en waarom van spiritualiteit. Vind rust, wijsheid en zelfvertrouwen aan de hand van verschillende meditatieoefeningen op uiteenlopende niveaus. Zo kun je elke dag lekker naar de meditering...

De code van het bewustzijn 
Als je ’s ochtends ontwaakt uit een diepe slaap merk je het direct: je bevindt je in een wereld, met je lijf er middenin. Je bent terug van weggeweest. Dat is bewustzijn. Maar hoe verhoudt het bewustzijn zich tot onze hersenen? Vormen deze twee op de een of andere manier een eenheid? Wie zijn we eigenlijk? De code van het bewustzijn neemt je mee op een inspirerende zoektocht naar een van de grootste wetenschappelijke uitdagingen van de eenentwintigste eeuw: het begrijpen van de samenhang tussen hersenen en geest.  

Hoogsensitiviteit als kracht 
Dit boek geeft de benodigde informatie en diepgang over hoogsensitiviteit waar de nieuwe generatie naar op zoek is. Het leert je het beste uit hooggevoeligheid te halen en zet aan tot persoonlijk leiderschap en het ontwikkelen van talenten. Het is een boek vol oefeningen en praktische handvatten die in korte stukjes worden gepresenteerd.

Gids voor spiritueel ontwaken - Mary Mueller Shutan
Voor veel mensen is de onrustige tijd waarin we leven een wake-up call, een roep om het anders te gaan doen en van de gebaande paden af te wijken. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dit boek is een diepgaande gids, vol inzichten en oefeningen, dat waardevolle steun biedt om je pad van ontwaken te blijven volgen.

The seat of the soul 
The seat of the soul toont aan hoe we onze ervaringen creëren met de kracht van onze eigen gedachten. We volgen het pad van de evolutie van de ziel en ontdekken ons vermogen om ons leven te transformeren door onze innerlijke kracht te ontwikkelen. Een adembenemende odyssee voor allen die geïnteresseerd zijn in de speurtocht van de mens naar zijn essentie!  

We wensen je namens het hele team van Inzicht een fijne zomer, vol ontspanning en ontwikkeling!

Over de auteur

Babette Kind
Babette Kind
Babette begeleidt zowel individuele als zakelijke klanten op effectieve wijze naar persoonlijke en professionele groei. Ze heeft een commerciële achtergrond en een brede interesse in ontwikkeling. Persoonlijke groei staat standaard op haar agenda en naast coach is Babette verantwoordelijk voor de marketing en communicatie binnen Inzicht. 
Terug naar overzicht

Gerelateerd

Misschien ook interessant om te lezen