menu

Bewust persoonlijke groei

Desirée Vreugdenhil
door: Desirée Vreugdenhil
04 januari 2021 3 minuten lezen
Wanneer je voor het eerst bij Inzicht komt voor coaching, een coachopleiding, masterclass of zakelijk traject, wordt helder wat onze visie op bewust persoonlijke groei is en wat maakt dat wij Inzicht zijn gestart. In dit artikel delen we deze visie graag zodat je beter beeld krijgt bij onze organisatie en wat maakt dat wij bewustzijn als uitgangspunt zien van persoonlijke en professionele groei.

Het begin van Inzicht

Inzicht is in 2005 opgericht door mij en mijn partner Jasper Vreugdenhil. Vóór de oprichting van Inzicht hebben wij jarenlang trainingen, cursussen en workshops gevolgd bij grote en kleine, onbekende en gerenommeerde coach- en opleidingsinstituten. Prima trainingen, programma's en thema’s waar we veel hebben gehoord en geleerd alleen ontbrak er voor ons gevoel altijd iets. Vanuit de gedachte én het gevoel dat persoonlijke groei mogelijk is met een andere aanpak, besloten wij in 2005 een werkwijze vanuit ons eigen 'inzicht' te ontwikkelen en Inzicht op te richten.

Onze visie op Bewust Persoonlijke Groei

Wij zijn Inzicht gestart vanuit de visie dat de enige effectieve manier om de wereld een stukje mooier te maken, de groei van bewustzijn is. Dit begint bij jezelf: persoonlijke groei gericht op bewustwording, wat inhoudt dat je jezelf ontwikkelt vanuit de wens om tot het volle besef te komen wie jíj bent en wat het beste bij jou past. Waarin je jouw behoeften zelf weet te vervullen en je vaardigheden en capaciteiten niet alleen weet te reproduceren vanuit het hoofd maar ook daadwerkelijk toe kunt passen in je dagelijkse leven, gericht op kansen en mogelijkheden binnen jouw context.

Wanneer je hier toe in staat bent, kun je vanuit verantwoordelijkheid de regie over jezelf nemen, bewustere keuzes vanuit jouw cirkel van invloed maken gericht op wat je wél wilt in plaats van wat je niet meer wilt, balans tussen denken en voelen ervaren en handelen vanuit persoonlijk én professioneel leiderschap. Dat geeft (zelf)vertrouwen, rust, vrijheid en verbinding.

Om deze groei te realiseren, is het in onze beleving essentieel dat er een ontwikkeling plaatsvindt op zowel IQ (cognitief), EQ (emotioneel) als BQ (bewustzijnsniveau). Alleen op deze manier zullen resultaten voelbaar én zichtbaar worden op zowel korte, middellange als lange termijn.


Wil je actief aan de slag met bewust persoonlijke groei? Dit kan uiteraard 1 op 1, daarnaast verzorgt Inzicht diverse opleidingen waarin bewustzijnsontwikkeling centraal staat waaronder:

 

Terug naar overzicht

Gerelateerd

Misschien ook interessant om te lezen