menu

De essentie van bewust persoonlijke groei

Desirée Vreugdenhil
door: Desirée Vreugdenhil
04 april 2023 2 minuten lezen

Wat maakt bewust persoonlijke groei zo belangrijk? De essentie ervan ligt in het maken van bewuste keuzes vanuit zelfmanagement en zelfsturing, met balans tussen hoofd en hart, waarbij emoties signalen zijn van onvervulde behoeften en deze niet leidend hoeven te zijn in gedrag en gedachten.

Dit inzicht is relatief makkelijk uit te leggen, echter het is voor veel mensen een stuk lastiger om de essentie ervan intrinsiek te ervaren, zoals wij in de dagelijkse praktijk merken. Een deel van onze klanten heeft het bijvoorbeeld allemaal prima voor elkaar in het leven op zowel sociaal, zakelijk als financieel vlak. Een directe noodzaak om te werken aan bewustwording is er vaak niet. Of lijkt er niet te zijn.

Maar eenmaal bewust geworden dat er ontwikkeling mogelijk is, op persoonlijk of zakelijk vlak, ontstaat de behoefte aan inzicht. Inzicht in zichzelf, in anderen, in patronen in eigen of andermans gedrag, in de werkelijke redenen achter emoties én de behoefte naar de weg om vanuit bewustwording meer autonomie te ontwikkelen op denk, gevoels- en gedragsniveau.
Dit proces gaat verder dan de eerste neiging om iets op te willen lossen met allerlei praktische vaardigheden. En het gaat verder dan het opdoen van sec nieuwe ervaringen of uitdagingen. Nieuwe ervaringen brengen een gevoel van vervulling, adrenaline en energie maar brengen niet automatisch een verdieping in bewustzijn of leiderschap.

Bewust persoonlijke groei overstijgt het moment waarop blijkt dat iets niet meer werkt, overstijgt het kijken naar wat er buiten jou om gebeurt. Onze werkwijze helpt je te kijken naar jou, jouw eigenheden, de patronen in jouw leven en de mogelijkheden die je hebt om te groeien. Is dat handig? Wij denken van wel. Vooral als je zowel privé als zakelijk wilt (door)groeien.
Hoe we bewust persoonlijke groei realiseren? Kom langs en laat je inspireren!


Vragen of advies nodig? We helpen je graag.

Neem contact op via info@inzicht.nl of kom langs om kennis te maken op één van onze coach- en opleidingslocaties in Rotterdam en Noordwijk aan Zee.
 

Terug naar overzicht

Gerelateerd

Misschien ook interessant om te lezen